На центральній вулиці міста почали демонтувати рекламні вивіски

Сьогодні, 24 липня, у Вінниці по вулиці Соборній розпочали демонтувати рекламні вивіски на комерційних будівлях. Демонтаж проводять на тих будівлях, власники закладів яких не з’явилися до департаменту архітектури та містобудування ВМР, аби погодити рекламні вивіски та місце їх розташування. Впорядкувати рекламні вивіски на центральній вулиці планують до вересня. Майже повністю підприємці самостійно демонтували конструкції з фасадів будинків по вулиці Соборній 53,28,52, та приступили до виготовлення погоджувальних документів згідно з встановленими параметрами вивісок.

Зовнішній вигляд центральної частини міста має бути естетичним та привабливим, а вивіски на будівлях – сприяти покращенню візуальних якостей міського середовища, збереженню автентичності та туристичної привабливості головної вулиці. 

Тому працівники департаменту архітектури і містобудування міської ради розробили єдину комплексну схему розміщення вивісок, у якій вказані детальні вимоги до розміщення рекламних матеріалів на фасадах будівель по вул. Соборній, технічні та просторові характеристики, такі як висота літери, розмір інформаційної таблички, кольорова гама тощо.

«Ми продовжуємо системну роботу по заміні вивісок на вулиці Соборній. Сьогодні демонтуємо вивіски, власники яких не з’явилися на комісію з демонтажу і не представили документи в департамент архітектури і містобудування міської ради на заміну цих вивісок. Це будинки на вулиці Соборній 81, 75, 38. Власники цих вивісок зможуть звернутися до КП ”Архітектурно-будівельний сервіс” і після сплати всіх витрат на демонтаж забрати ці конструкції. Якщо ж власники не заберуть їх, вивіски будуть продані на аукціоні», - каже заступник головного архітектора міста Євген Совінський.

На початку червня підприємців збирали у NGOхабі і знайомили із комплексною схемою розміщення вивісок на центральній вулиці міста . 

«До кожного будинку ми підійшли окремо і розробили комплексну схему. Зовсім мало залишається фризових конструкцій, здебільшого це будуть об’ємні літери з підсвіткою чи без на вибір підприємця. Вони мають бути такими, аби не перекривати декор фасадів і не спричиняти додаткового навантаження при сприйнятті фасаду. Всі літери вирівняють під один розмір – 30 см, місце розміщення варіюється в залежності від композиції фасаду. До кожного випадку – індивідуальний підхід. Підприємці, які звернулися до департаменту архітектури за виготовленням технічної документації протягом червня, отримали її безкоштовно. Це близько 150 підприємців що складає 80% від загальної кількості», - каже Євген Совінський

Демонтуватимуть вивіски на вулиці Соборній до кінця серпня. Підприємці, які звернулися до департаменту архітектури і містобудування міської ради, мають демонтувати свої вивіски до 15 серпня і замінити їх на нові. Якщо ж вони цього не зроблять, то отримають попередження про примусовий демонтаж конструкцій. До вересня планують впорядкувати рекламні вивіски на Соборній. 


Вулиці: СОБОРНА

Переглядів: 4549
Поширень: 3

Останні новини