Лілія Гриневич: «За кожним в команді Гройсмана стоїть успішна реформа»

Сьогодні, 13 червня, Вінниччину з робочим візитом відвідала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. У Вінниці вона поспілкувалася з освітянами, а також відвідала школу у селі Сосонка Вінницького району. Лілія Гриневич розповіла про «Нову українську школу», а також пояснила, чому вкрай важливо не зупиняти реформу освіти.

Будівництво школи у Сосонці тривало з 2012 року. Завершили довгобуд за два останні роки завдяки отриманню фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Загалом на заклад було направлено 52 мільйони гривень.

Лілія Гриневич відзначила, що в Україні не раз намагалися провести освітню реформу, проте тільки Уряд Володимира Гройсмана виділив кошти на її реалізацію.

«Як я можу це все кинути на півдорозі, коли ми уже стільки зробили?! Ми прийняли закон «Про освіту», Нову українську школу ми замислювали ще на Майдані під час Революції Гідності. На Майдані у відкритому університеті я давала лекції, де ми розказували, якою має бути Нова українська школа. Ми вклали великі інвестиції: разом за останні два роки в шкільну інфраструктуру ми інвестували близько 7 млрд грн. В це задіяно дуже багато людей: органи місцевого самоврядування, які підтримали НУШ, директори шкіл, вчителі, які над цим працювали і проходили атестацію. Не можна змарнувати всі ті зусилля. Я відчуваю відповідальність за реформу, тому треба йти далі і зробити так, щоб ніхто не викривив цю реформу, щоб вона продовжувалася», - каже Гриневич.

Міністр освіти і науки України наголошує, що саме заради продовження реформи вона йде у Верховну Раду. І йде з командою «Української стратегії Гройсмана», тому що саме Уряд Володимира Гройсмана визначив пріоритетною галузь освіти.

«Про реформу можна дуже багато говорити, але найголовніше, чи дадуть грошей на неї. А це підвищення соціального статусу вчителя, продовження усіх субвенцій – і це неможливо зробити поза політикою. Ти мусиш знаходитися в парламенті чи в Уряді, аби можна було впливати на цей процес. Для мене природньо йти у Верховну Раду з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом і нашою командою, бо для його Уряду освіта – це пріоритет. Темпи реформ не можна згортати, їх навпаки потрібно пришвидшувати. У нас йде діалог зі Світовим банком, вони вірять в цю реформу і готові додати кошти, щоб ми могли покращувати освітнє середовище не тільки в початковій школі, але й у базовій. Тому важливо, щоб в парламенті були люди, які не тільки мріють про реформи, а які вже їх роблять і мають план, як робити це далі і прискорювати. Усі люди, які є в команді «Української стратегії Гройсмана» - професіонали, за кожним із них стоїть успішна реформа. Відповідальність за реформи нас веде в парламент», - додала Лілія Гриневич.




Переглядів: 8335
Поширень: 13

Останні новини