Вінницький центр серцево-судинної патології отримав ще один сучасний ангіограф

У Вінницькому регіональному клінічному лікувально-діагностичному центрі серцево-судинної патології отримав новий сучасний ангіограф. Це цифрова мобільна рентген-діагностична система типу С-дуга Ziehm Vision RFD відомого німецького бренду, яка використовується в інтервенційній кардіології та кардіохірургії.  Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Свого часу я писав про те, що за даними Асоціації серцево-судинних хірургів України найбільше коронарних стентувань в минулому році провели наші вінницькі кардіохірурги. Крім того, з 2017-го Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології почав проводити операції на відкритому серці, використовуючи для цього сучасний операційний блок 1-ї міської клінічної лікарні.

Нещодавно заклад в рамках продовження реалізації проекту у співпраці зі Світовим банком отримав новий сучасний ангіограф – цифрову мобільну рентген-діагностичну систему типу С-дуга Ziehm Vision RFD відомого німецького бренду, яка використовується в інтервенційній кардіології та кардіохірургії.

Це дозволить розвантажити існуючий ангіограф, який з 2008 року працює фактично безперервно, а головне – ще оперативніше та якісніше надавати допомогу людям з ішемічною хворобою серця, а також порушеннями ритму та провідності серця. Адже тепер наші спеціалісти зможуть одномоментно проводити оперативні втручання двом пацієнтам.

Для установки нового ангіографу і його функціонування ми виділили кошти з міського бюджету на проведення реконструкції одного з приміщень відділення для хворих на інфаркт міокарда під ще одну операційну. Роботи завершені, ангіографічна установка встановлена, пусконалагоджувальні роботи по обладнанню тривають. І уже з серпня тут можна буде проводити операції на новій установці", - написав Сергій Моргунов.




Переглядів: 18091
Поширень: 3

Останні новини