У Жмеринці відкрили оновлений басейний комплекс «Юність»

Свого часу приміщення спортивно-оздоровчого закладу «Юність», в складі якого знаходиться плавальний басейн, було здано в експлуатацію у квітні 1970 року. Підрядником, а згодом, і власником цього комплексу до 2001 року була Південно – Західна залізниця. Комплекс на той час був одним з кращих у Вінницькій області.В минулому спортсмени міста та району, що тренувались у басейні, входили до складу збірної команди Вінниччини і захищали її спортивну честь на змаганнях всеукраїнського рівня.

Згодом, через вкрай обмежене фінансування та відсутність оптимального нагляду й господарювання, приміщення цього спортивного об’єкта було доведено до незадовільного стану. Почалось протікання покрівлі, що спричинило замочування залізобетонних конструкцій та корозію металевих основ. В подальшому вийшла з ладу система циркуляції та переливу води басейну, через недостатність вентиляції та опалення приміщення порушилась гідроізоляція стін і стелі.

У 2001 році Укрзалізниця відмовилася від утримання закладів соціальної сфери і будівлю басейну було передано на баланс Жмеринської міської ради. Силами міської ради, місцевих підприємств та організацій, приватних структур було зроблено косметичний ремонт  спортивної споруди, яка працювала до 2007 року. Однак, це не вирішувало головної проблеми, а саме здійснення капітального ремонту спортивно-оздоровчого закладу.

19 січня 2007 року внаслідок стихійного лиха було зруйновано дах «Юності», в цегляній стіні з’явились вертикальна тріщина, відстала зовнішня штукатурка цегляної кладки. Потужними поривами вітру були розбиті вікна, вийшла з ладу електромережа. Роботу закладу було припинено згідно з приписом Держгірпромнагляду.

Це суттєво підірвало роботу відділення плавання місцевої дитячо-юнацької спортивної школи, яке частково припинило свою діяльність.

І ось з листопада 2016 року розпочались фундаментальні роботи з капітального ремонту і реконструкції спортивно – оздоровчого комплексу. Кошти надав Держфонд регіонального розвитку – понад 7,5 млн. грн та з місцевого бюджету використано 20 мільйонів гривень.



Переглядів: 4698
Поширень: 4

Останні новини