У Вінниці визначили «короля» і «королеву» із блискавичних шахів

Триває багатоетапний чемпіонат Вінницької обласної федерації шахів. Це змагання відбувається за підтримки очільника цієї громадської організації, міжнародного гросмейстера Аркадія Найдіча. Грали за базі МДЮСШ № 6.

Сьомий етап ВОФШ одночасно мав статус відкритого чемпіонату Вінниці із блискавичної гри (бліцу). Учасник на кожну партію отримував три хвилини, а ще дві секунди додавалися після кожного ходу. Змагання тривали 15 турів за швейцарською системою.

На старт вийшли 48 спортсменів різного віку і кваліфікації – починаючи від молодшокласників і завершуючи досвідченими майстрами. Шахісти представляли Вінницю, Немирівський і Літинський район та Жмеринку.

В підсумку чемпіоном став вінницький старшокласник, кандидат у спорту України Дмитро Щербина. Школяр вже не вперше випереджає більш титулованих суперників, здобуваючи золото у місцевих змаганнях. Зараз в його активі вагомі 13 очок із 15 можливих.

На пів-очки відстав міжнародний майстер, директор Вінницької шахової школи Микола Боднар. Наступні місця посіли майстри спорту Олег Биковський, Володимир Вусатюк (всі – Вінниця) і Артур Роєнко (Жмеринка). В їхньому доробку – 12 очок. Кращий додатковий коефіцієнт виявився у Олега Биковського, який отримав бронзову нагороду.

Серед жінок першість здобула вінницька старшокласниця Каріна Степанюк (8,5 очки). Разом із нею призову трійку склали тренер місцевої шахової школи Леся Косіч (7,5) і жмеринчанка Вікторія Черепанова (6,5).

Була роздана й низка додаткових призи. Серед гравців із рейтингом до 1200 одиниць кращим став Олег Макогонюк (Жмеринка), до 1500 – Лев Кержнер, до 1800 – кандидат у майстри Максим Біленький, серед ветеранів – Володимир Шпіркін, серед дітей до 14 років – Павло Паславський (всі – Вінниця).

Нагородження проводив новий директор обласної федерації шахів Богдан Платовський. Його син Семен зараз дебютував в дорослих змаганнях. Пан Платовський привітав учасників від імені президента обласної федерації Аркадія Найдіча та подякував всім за гарну гру.  

– Дякую за гарний і динамічний турнір. У кожного шахіста сьогодні були поразки і перемоги. Програші допомагають здобути досвід, а перемоги потребують нагород, – сказав Богдан Платовський.


Теги: шахи Спорт

Переглядів: 3154
Поширень: 0

Останні новини