У Вінниці «Персональним кабінетом пацієнтів» користуються вже більше 61 тисячі вінничан

У нашому місті активно триває інформатизація закладів охорони здоров’я. На даний момент вже  61 тисяча 585 жителів отримали логін та пароль для доступу до свого «Персонального кабінету пацієнта». 

Впровадження інформаційних технологій є важливою рушійною силою розвитку медицини. Інформатизація охорони здоров’я забезпечує автоматичну обробку інформації, створює єдиний медичний інформаційний простір у місті та дозволяє покращити якість обслуговування вінничан. 

Завдяки впровадженню інформатизації покращується обмін медичними даними між лікувально-діагностичними закладами, які підключені до медичної інформаційної системи. Обмін інформацією в створеному електронному медичному просторі робить більш швидкою діагностику захворювань та призначення лікування. Крім того, зменшується ризик лікарських помилок – актуальна інформація доступна всім учасникам лікувально-діагностичного процесу. 

Інформатизація впроваджується в усіх медичних закладах м. Вінниці, підпорядкованих департаменту охорони здоров’я ВМР.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш, на даний момент вже більше 61 тисячі вінничан користуються опцією «Персональний кабінет пацієнта». Користувачі можуть переглядати дані своєї медичної картки, результати аналізів, висновки лікарів, а також знайомитися із призначеним лікуванням тощо не виходячи з дому. А також – без телефонного дзвінка чи відвідування Центру первинної медико-санітарної допомоги можна записатись на прийом до лікаря.

Нагадаємо, що для реєстрації у цій системі потрібно звернутись з паспортом у Центр первинної медико-санітарної допомоги за місцем проживання для того, щоб отримати свій логін та пароль у сімейного лікаря. 

Зайти до «Персонального кабінету пацієнта» можна з офіційного сайту міської ради. Для цього потрібно увійти в розділ «Галузі міста» та перейти до підрозділу «Охорона здоров’я»  .




Переглядів: 2494
Поширень: 1

Останні новини