Юна вінничанка стала лауреаткою Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року»

Світлана Юркевич із села Великий Чернятин Калинівського району стала лауреатом Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року». Майже три місяці тому, 25 червня, 19-річна дівчина врятувала на місцевому ставку 6-річного хлопчика, який із металевої перекладини впав у водойму. 

Про це повідомляє прес-служба обласного управління ДСНС. Діставши хлопчика з води, Світлана одразу ж надала йому першу допомогу.

«Я одразу поклала його собі на коліно, почала давити на спину, і він одразу почав вихаркувати воду і дихати», – розповілає  юна рятівниця.

Всеукраїнська акція «Рятівник року» передбачає виявлення непересічних особистостей, які проявили мужність та героїзм під час рятування людей, майна, ліквідації пожеж, аварій, надзвичайних ситуацій, стихійного лиха.

Мета акції: привернення особливої уваги всіх верств населення України до нелегкої, але почесної, мужньої та героїчної професії рятувальника, піднесення на вершину людської поваги його особистості, як одного з найбільш гідних представників нашого суспільства, сприяння формуванню довіри громадян держави до оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, виховання молоді на прикладі героїчних вчинків наших співвітчизників.

Організатори акції — Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Всеукраїнський благодійний фонд «Сприяння державній пожежній охороні». Учасником Всеукраїнської акції «Герой-рятівник року» може стати кожний громадянин, який під час рятування людей, майна, ліквідації пожежі, аварії, надзвичайної ситуації, стихійного лиха проявив мужність і героїзм. Акція проводиться протягом року. Учасники акції, які стають лауреатами, нагороджуються відзнакою “Герой-рятівник року”. Відзнака вручається переможцям акції головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій під час урочистого святкування Дня рятівника.



Переглядів: 3324
Поширень: 0

Останні новини