Медреформа в дії: зарплати лікарів, які не зволікали, вже зросли в два-три рази

Проведення медичної реформи і запровадження принципу «гроші ходять за пацієнтом» в частині фінансування медичних послуг дозволило суттєво збільшити заробітні плати лікарів первинної ланки. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з керівництвом Міністерства фінансів та Міністерства охорони здоров’я, де підбили проміжні підсумки кампанії з обрання громадянами свого лікаря та підписання медичними закладами договорів з Національною службою здоров’я.

За даними МОЗ, кількість громадян, які підписали декларації з лікарем, перевищила 14 млн осіб. А кількість медзакладів, які підписують договори з Національною службою здоров’я, що контролює якість послуг і, власне, направляє фінансування до лікарні і конкретного лікаря, наближається до 500. Важливо і те, що лікарі, які вже мають велику кількість пацієнтів, отримали в липні зарплати вдвічі, а інколи й втричі більші за ті, що отримували в червні. Приміром:

Одеська область:

Сімейний лікар КНП “Балтський центр первинної медико-санітарної допомоги” уклав декларації з 1795 пацієнтами. В червні її зарплата була трохи менше за 5,8 тис грн, а в липні – понад 16 тис грн. Це вдвічі більше за показник середньої зарплати по країні, між іншим.

✅ Івано-Франківська область:

КНП "Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги". Лікар-педіатр з 900 підписаними деклараціями в червні отримувала 4750 грн, в липні – майже 8 тис грн. Медсестра в червні отримувала 3 876 грн, в липні - 6 316 грн

✅ Донецька область:

КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги Селидівської міської ради". Сімейний лікар підписав 1800 декларацій і його дохід з 5450 грн в червні зріс до 10504 грн в липні.

«Я поділяю думку, що це не такі вже й значні статки. Але по-перше, вони вже є! Це реальні кошти. А по-друге, вони будуть зростати. І за рік два усі працівники медичної галузі зможуть отримувати гідні білі зарплати», - наголосив Прем’єр-міністр.




Переглядів: 2030
Поширень: 1

Останні новини