Із військових – у фермери: як учаснику АТО вдалося започаткувати власну справу

Колишній військовослужбовець Державної прикордонної служби України, учасник антитерористичної операції на Сході України, Володимир Кагляк після демобілізації за допомогою служби зайнятості відкрив власний бізнес з розведення великої рогатої худоби молочних порід.

«Попри весь негатив, війна загартовує характер чоловіка і породжує бажання бути незалежним, бути самому собі господарем. Так сталося і зі мною. Після повернення додому з’явилися думки зайнятися бізнесом і працювати на себе. Але на заваді стало одвічне питання - де взяти гроші? Випадково дізнався про те, що власну справу можна реалізувати за підтримки держави, звернувшись до служби зайнятості», - розповідає Володимир.

Однією з послуг служби зайнятості, де Володимир більш детально ознайомився з підприємництвом, був семінар з орієнтації на організацію підприємницької діяльності. А далі – навчання на курсах цільового призначення за напрямом «Основи підприємницької діяльності». Після захисту бізнес-плану Володимир отримав кошти на розвиток бізнесу.

Додавши власні заощадження, він орендував частину приміщення колишньої ферми, де зробив ремонт, придбав декілька голів ВРХ, доїльне обладнання та розпочав свою діяльність.

Фахівці служби зайнятості не покинули напризволяще молодого підприємця. Постійно надають консультації, що входять до компетенції служби, особливо радять скористатись фінансовими можливостями служби зайнятості при створенні нових робочих місць, оскільки підприємець планує розширяти виробництво. В найближчих планах Володимира - створення повноцінного фермерського господарства.

Довідково: за перше півріччя 2018 року 20 учасників АТО започаткували власну справу за сприяння Вінницької обласної служби зайнятості шляхом отримання виплати допомоги по безробіттю одноразово.



Переглядів: 2150
Поширень: 0

Останні новини