«Велике будівництво»: в ОДА назвали 15 інфраструктурних проєктів, які реалізують цьогоріч

19 лютого, в рамках засідання Ради регіонального розвитку громад та територій Вінницької області, заступник голови ОДА Олександр Піщик озвучив перелік об’єктів, відібраних для реалізації на Вінниччині в рамках реалізації Національної програми «Велике будівництво». За його словами, у 2020 році буде реалізовано п’ятнадцять інфраструктурних проєктів – п’ять шкіл, п’ять садочків і п’ять спортивних споруд. 

До переліку шкіл Вінниччини, капітальне оновлення або введення в експлуатацію яких заплановано на 2020 рік, увійшли: будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ст № 24 мікрорайону «Поділля» в м. Вінниця, капітальний ремонт з будівництвом спортивного майданчика опорного навчального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст № 2 ім. Івана Богуна в м. Ямпіль; капітальні ремонти Іллінецького НВК «Загальноосвітня школа I-III ст - гімназія № 2» і  корпусу початкової школи ЗОШ І-ІІІ ст. смт Оратів, а також реконструкція Чернівецької ЗОШ  І-ІІІ ступенів № 2.

«До переліку дошкільних навчальних закладів увійшли: реконструкція – термомодернізація, впровадження енергоощадних технологій та інклюзивності ДНЗ № 1 м. Хмільник, будівництво фактично з нуля ДНЗ № 3 «Теремок» в м. Гайсин, реконструкція будівель поліклініки під дитячий садок в смт Шпиків Тульчинського району,капітальний ремонт ДНЗ №7 «Ромашка» в м. Жмеринка та капітальний ремонт і термомодернізацію ДНЗ ясла-садок «Сонечко» (корпус №1 та корпус №2) в смт. Теплик», – зазначив Олександр Піщик.

Ще одним напрямом реалізації на Вінниччині Національної програми «Велике будівництво» заступник голови ОДА назвав реконструкцію та будівництво спортивних споруд – це, зокрема, будівництво стадіонуіз біговими доріжками на території Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу, реконструкція спортивного комплексу «Здоров’я» в м.Вінниця, реконструкція стадіону в м. Хмільник та центрального стадіону в м.Жмеринка, а також спортивного ядра «Загальноосвітня Школа І-ІІІ ст №33 Вінницької міської ради» в м. Вінниця потужністю 2160, 1500 та 198 глядацьких місць відповідно.

Торкаючись питання ремонту 97 км доріг області місцевого та державного значення в рамках реалізації даної програми, Олександр Піщик зазначив, що пріоритетом під час ремонту автошляхів будуть дороги до опорних лікарень із врахуванням маршрутів довозу пацієнта, аби безпечно, швидко та зручно доставити пацієнта, забезпечивши порятунок людського життя. Інший пріоритет – дороги до опорних шкіл області. «Хочу наголосити, що потрібно не лише будувати дороги, а й належним чином їх обслуговувати в майбутньому, забезпечуючи безпеку руху і надійну експлуатацію», – зауважив посадовець.



Переглядів: 6584
Поширень: 0

Останні новини