Морський відпочинок в Кирилівці

Впродовж останніх років Кирилівка перетворилася на повноцінне курортне містечко. За популярністю серед українців це селище на Азовському морі практично не має рівних. Тут проводять свої відпустки люди з різних регіонів країни. Мешканцям Дніпра сюди зручно дістатись з надійним перевізником  https://ukraine-tour.net/dnepr-kirillovka/.

Селище чи коса

Адміністративно Кирилівка – це не тільки сам селище, але і ще дві прилеглі до нього піщані коси: Пересип і Федотова. Що ж вибрати для відпочинку на морі в Україні: сам селище або зупинитися на одній з його кос? Не зважаючи на адміністративний статус селища, тут розвинена інфраструктура:

магазини, пункти харчування, ринки, автостанція, відділення банків, аптеки, поліклініки.

З кожним роком покращується індустрія розваг. До послуг відпочиваючих безліч атракціонів, ігрових автоматів, водних гірок та ін. Активно розвивається сектор оренди житла. Є пропозиції на різний бюджет, але, варто бути пильними, адже, ціна корелюється і з якістю послуг які ви отримуєте. Більшість будиночків на березі моря мають все необхідне обладнання. У високий курортний сезон вартість житла зростає, так само як і кількість відпочиваючих на пляжах. Такий ажіотаж під час відпочинку далеко не кожному до душі. Ситуація на прилеглих косах дещо інша.

Особливості відпочинку на Федотовій косі

Федотова коса традиційно вважається місцем відпочинку як більше подобається молоді. Сюди часто приїжджають юнаки та дівчата з північної частини країни, адже автобус Харків - Кирилівка має зручний розклад.  Тут знаходяться одні з найкращих в країні:

аквапарк, дельфінарій, кінний театр, лунапарк, колесо огляду, численні нічні клуби, кафе і бари.

Житло на Федотовій косі можна підібрати на будь-який смак і гаманець. Увечері коса залита вогнями та звідусіль лунає гучна музика. На косі є кілька ринків, аптек, наметових містечок, клуб розваг для самих маленьких, а на всьому узбережжі встановлено надувні водні гірки. Уздовж цієї «драйвовою» частини коси вечорами курсують та світяться музичні паровозики, на яких дуже любить кататись малеча. Також на Федотової косі прямо на Утлюкському лимані розташувався клуб любителів віндсерфінгу і кайтсерфінгу.  Бажаючі можуть не тільки покататися з інструктором, а й самим навчитися цим видам водного спорту.

Крім цього, по Утлюкському лиману можна покататися на кораблику.  У програму двогодинної прогулянки входить купання в глибоководній частині лиману, де глибина сягає 5-7 метрів. Сюди їдуть, щоб насолодитися дикою природою і пляжами.  Любителів поніжитися на сонечку манить білий пісок і тепле море, яке глибше, ніж на Арабатській стрілці.


Переглядів: 4435
Поширень: 0

Останні новини