У Вінниці стартував Чемпіонат України зі спортивної акробатики серед дорослих спортсменів

26 лютого в спортивному комплексі «Авангард» відбулось урочисте відкриття Чемпіонату України зі спортивної акробатики серед дорослих спортсменів.

Змагання проходитимуть три дні - з 26 по 28 лютого.

В урочистому відкритті заходу взяли участь: заступниця голови обласної державної адміністрації Наталя Заболотна, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Чернявський і голова комітету з фізичної культури і спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Звертаючись до учасників змагань, Наталя Заболотна побажала спортсменам успіхів, а також згадала і про своє дитинство, коли займалась акробатикою: «Користуючись нагодою, хочу подякувати батькам та тренерам, адже спорт виховав у мені стійкість, цілеспрямованість, бажання постійно навчатись новому та досягати поставлених цілей. Вінниччина була, є і буде столицею спортивної акробатики! Для мене велика честь відкривати змагання та стояти перед найсильнішими акробатами України, чемпіонами та призерами чемпіонатів Європи та світу. Бажаю усім спортсменам вдалого виступу та гарних вражень».

На участь у змаганнях заявилися 9 команд з областей України та м. Київ, загальна кількість - 144 учасника.

Вінницьку область представляють 24 спортсмени, серед них 5 майстрів спорту міжнародного класу, срібні призери чемпіонату Європи, переможці попередніх чемпіонатів.

Так, від області за перемогу змагатимуться майстри спорту України: Голяк Володимир, Демура Вікторія, Василинюк Андрій, Юськів Наталія, Вихованець Олена, Хижняк Ірина, Капланська Інна, Пограничний Богдан, Стецюк Данило, Рой Марія, Грушко Діана, Кривак Ангеліна, Уманець Софія, Крот Єлизавета, Харченко Анастасія, Кобець Павло, Смітюх Дар’я, Чернявська Ангеліна, Вечерук Рузанна, Ануфрієва Дар’я, Носульська Вікторія, Кравець Анастасія, Сопова Поліна, Семенюк Крістіна.

Спортивна акробатика є неолімпійським видом спорту, який включено у програму Всесвітніх ігор, і відноситься до складно-координаційних видів спорту. На Вінниччині цей напрям розвивається в КЗ «Вінницька обласна дитячо-юнацька школа із складно-координаційних видів спорту», яка є однією із найсильніших спортивних шкіл в Україні.




Переглядів: 4231
Поширень: 3

Останні новини