Міська рада виділила кошти на продовження очистки Південного Бугу та розширення відділення Прозорого офісу «Замостя»

Сьогодні під час сесії міської ради депутати проголосували за ряд важливих рішень. Серед них – виділення більше 4 мільйонів гривень на продовження реалізації проекту з очистки Південного Бугу. Також 10 млн грн буде направлено на придбання автобусів для КП «ВТК». Виділили кошти й на розширення відділення Прозорого офісу «Замостя» – 3,5 мільйонів гривень.

Очистка річки Південного Бугу – стратегічний проект для міської влади, який має на меті збалансувати екосистему річки та покращити якість питної води, адже джерелом водопостачання для міста є саме Південний Буг. З цією метою за кошти громади у попередні роки було закуплено два земснаряди та баржу. Вже місяць тривають роботи по реалізації І етапу проекту з очистки ріки. За цей час з дна піднято уже 19 тис. кубометрів намулу. Загалом упродовж кількох років планується розчистити русло та поглибити дно на усій протяжності річки у межах Вінницької ОТГ (14 км).  Для продовження реалізації проекту рішенням сесії 28 лютого виділено 4,2 млн грн.

Також виділяються кошти на придбання нових автобусів для Вінницької міської ОТГ. Цьогоріч планується закупити 10 одиниць транспорту пасажиромісткістю 96 людей. Попередньо в бюджеті-2020 на це було передбачено 25 млн грн.,  сьогоднішніми змінами до бюджету громади виділяється ще 10 мільйонів. «З 10 автобусів ми будемо купувати за кошти бюджету 5 одиниць, ще 5 автобусів Вінницька транспортна компанія буде брати в лізинг. Це важливе питання і з точки зору екології, тому що автобуси працюватимуть на газу. Відповідно, це впливатиме і на  собівартість проїзду,  також буде меншим вплив на навколишнє середовище, порівняно з дизельними автобусами», - зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Крім того, змінами до бюджету передбачили 3,5 млн грн на розширення відділення  Прозорого офісу «Замостя», де на 2 поверсі будівлі уже завершуються роботи з реконструкції приміщень. Тут будуть надаватись послуги соціального характеру – за аналогією роботи відділення «Вишенька» на Космонавтів, 30. Де на першому поверсі надаються адміністративні послуги, а на другому – соціальні (призначення субсидій, державних допомог та ін.). Тож наступний етап після завершення ремонтних робіт – комплектація меблями та необхідною комп’ютерною технікою. 

«Ми зараз створюємо на другому поверсі Прозорого офісу на Замості умови для надання соціальних послуг. Минулий Уряд виділяв кошти на придбання меблів на ці потреби, нинішній Уряд скасував ці видатки, тому нам необхідно з міського бюджету направляти кошти на придбання меблів і комп’ютерної техніки, щоб у квітні цей Прозорий офіс запрацював і надавав якісні послуги вінничанам», - повідомив Сергій Моргунов.

У сфері благоустрою підтримано виділення коштів одразу на декілька проектів: 3 млн грн на облаштування підземного контейнерного майданчика та парковки на пр. Юності,19 (біля школи №33); 1,8 млн грн – на проект з облаштування пішохідної зони по вулиці А. Медвідь; 6 млн грн – на реконструкцію мережі водопроводу по вул.Д.Нечая (від вул.Дубовецької до вул.Г.Успенського). 

Також депутати проголосували за виділення 100 тис. грн  на реалізацію проекту «Стартап Школа Sicorsky» на базі Вінницького національного технічного університету. Міська влада підтримує цей проект третій рік поспіль, адже він дозволяє талановитій молоді розвивати свої інноваційні стартапи у сфері ІТ. 




Переглядів: 2824
Поширень: 0

Останні новини