Вінничани започатковують пригодницькі перегони VinRace 2020

У квітні відчайдухи з різних куточків України з'їдуться до Вінниці в пошуках пригод. Змагання з туризму пройдуть в незвичному форматі, про всі подробиці нам розказали головні організатори заходу.

Сергій Париський та Катерина Шедова незвичайна вінницька пара. Замість відпочинку в п’ятизіркових готелях, закохані надають перевагу екстремальному спорту та туризму. Раніше вони брали участь у перегонах на західній Україні. Перші були одні з найважчих. Тоді участь приймав Сергій та його товарищ, це були найвідоміші пригодницькі перегони на теренах нашої країни. Gorgany Race - проходять з 2007 року в Карпатах, є дуже важкими, через те, що проходять в горах. Географія змагань велика, завдання важкі та вимагають спеціальної фізичної підготовки.

Другі перегони проходили на Тернопільщині. В них Сергій приймав участь з Катериною. Пригодницькі перегони “Терен” — це соціально відповідальна подія, котра об’єднує любителів туризму й орієнтування, шанувальників історії та активного дозвілля. Там вінничани здобули перше місце.

Натхненні перемогою Катерина та Сергій вирішили, що на Вінниччині обов'язково має бути започатковано такі змагання. Адже, поціновувачів активного відпочинку з кожним роком стає більше. Завдяки власним ресурсам та підтримці друзів вдалось підготувати місце для проведення та розробити власний концепт заходу. Майже всі організаційні моменти пара робить самотужки, Катерина працює над маркетинговою частиною проєкту, а Сергій над організаційною:

“Ми коли повернулись з Тернополя, були дуже окрилені перемогою — розповідає Сергій В нас були неймовірні емоції. Я якось подивився на Катю і кажу, у Вінниці треба створити свої перегони. Вона ніби чекала коли я це запропоную. Ми почали над цим працювати і я скажу, що це дуже круто! Адже, для нас подібне вперше. Ми все робимо разом.”

Зараз зареєстровано вже 11 команд. Змагання будуть проходити у двох категоріях: вело та пішохідна. Термін тривалості перегонів 12 годин. Сам захід заплановано на три дні 10, 11, 12 квітня. Все розпочнеться 10 квітня, коли буде встановлюватись кемпінг та відбуватиметься заїзд команд. В суботу 11 квітня будуть проходити самі перегони. Попередньо зареєстрованим командам буде видано мапи та легенди (це опис точок). В команди можна реєструватись від двох до чотирьох осіб. Підсумок перегонів та оголошення результатів буде 12 квітня, в неділю. Відбуватися захід буде під Вінницею в районі села Вороновиця:

“Мета перегонів полягає у пошуку ключових точок та бонусних точок, які ми заховали в різноманітних місцях. —  Коментує Сергій У цьому учасникам допоможуть підказки, але щоб дістатись до місця пошуку точок знадобиться фізична витривалість та орієнтування на місцевості. Перед стартом команди учасників отримують топографічну мапу, та легенду (підказки для пошуку КП). На мапі будуть обведені локації з радіусом від 100 до 300 м. В одній локації буде ключова точка, яка дає основну кількість балів, а також декілька бонусних точок, з меншою кількістю балів за них відповідно. Окрім локацій, на мапі будуть вказані точки, відносно яких, за допомогою підказок, можна буде знайти бонусні точки. Підказки будуть пов'язані з особливістю місцевості та сторонами світу. Для пошуку точок надається 12 годин, перемагає та команда, яка за найменший час збере найбільшу кількість балів за знайдені точки. Підтвердженням того, що команда знайшла точку буде спільне фото всіх учасників команди на фоні мітки.”

Цікавинкою буде технічна частина, де учасники спробують себе в екстремальному виді спорту. А саме переправа через озеро, стрільба по мішенях; за які, учасники теж отримують бали.

Організатори обіцяють, що крім випробувань, на учасників чекатиме багато розваг, зокрема це відпочинок у дружній компанії біля багаття та смаколики справжніх туристів. Зареєструватись для участі можна за посиланням

Деталі змагання прописані на сторінці в соціальній мережі фейсбук


Теги: туризм

Переглядів: 3896
Поширень: 3

Останні новини