Козятинським рятувальникам передали сучасний аварійно-рятувальний автомобіль

15 квітня Голова Вінницької обласної державної адміністрації Владислав Скальський та начальник Головного управління ДСНС України у Вінницькій області Руслан Шевчук передали рятувальникам Козятинського району ключі від нового пожежного автомобіля "Фольксваген-Крафтер”.

Аварійно-рятувальний автомобіль оснащений новітнім електричним та гідравлічним обладнанням і призначений для оперативного реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, а насамперед – для надання допомоги громадянам, які потрапили в ДТП, так як м.Козятин розташоване неподалік траси державного значення М-21.

Повнопривідне шасі та потужний двигун дозволяють спецавтомобілю долати важкопрохідні ділянки дороги, а також надати допомогу водіям, транспортні засоби яких потрапили в кювети чи снігові замети.

На озброєнні автомобіля знаходяться спеціальні засоби для розрізання та підйому бетонних і металевих конструкцій, освітлення місце події, транспортування потерпілих до карети швидкої допомоги, сучасні засоби зв’язку та апарати на стисненому повітрі для захисту органів дихання і зору рятувальників тощо.

Заступник голови райдержадміністрації Ігор Булавський, голова районної ради Віктор Слободянюк та міський голова Олександр Пузир у свою чергу передали начальнику районного підрозділу обладнання та амуніцію (бензопили, апарати для дезинфекції, перфоратори тощо), закуплені за відповідні бюжетні кошти.

Голова ОДА та очільники району подякували бійцям Служби 101 за їхню відданість обраній справі та висловили впевненість, що, отримавши сучасну техніку, рятувальники Козятинщини зможуть покращити ефективність реагування на надзвичайні ситуації.




Переглядів: 3701
Поширень: 1

Останні новини