Вчора до Вінниці вже вдруге прибула гуманітарна допомога з американського міста-побратима – Бірмінгема (штат Алабама). Це дев’ять коробок з медичними інструментами та виробами медпризначення. Серед них – різноманітні катетери, рукава для вимірювання тиску, медичні рукавички, кровоспинні матеріали та розчини для обробки ран, які є рідкісними для України.

На початку осені минулого року Вінницька міська рада направила усім своїм містам-побратимам листи з проханнями надати допомогу для вінницьких військових, поранених та постраждалих у зоні АТО. Першим відгукнувся саме Бірмінгем, і 26 листопада американське місто-побратим передав перший гуманітарний вантаж. А 13 грудня громада міста Кельце передала для вінничан, які захищають Україну на Сході, кровоспинні засоби на півмільйона гривень.

З Бірмінгему до Вінниці прибув другий гуманітарний вантаж для бійців АТО

19 січня до Вінниці прибув вже другий вантаж допомоги з міста Бірмінгем. «Цей вантаж зібрали в лабораторії Університету Алабами в Бірмінгемі (США). Також долучилися до формування гуманітарного вантажу різні медичні заклади цього міста. Тут насамперед медичний інвентар, кровоспинні матеріали та різні допоміжні засоби. А саме: катетери, засоби для переливання крові, є й ампули з розчинами, що знімають липкий прошарок з ран після зняття пов’язок», – каже головний спеціаліст Інституту розвитку міст Наталя Качур.

Наталя Качур додає – ця гуманітарна допомога буде передана у відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи Вінницької міської ради. А вже звідти, в залежності від потреб, її розподілятимуть по тих медзакладах, де проходять лікування поранені під час бойових дій на Сході України. Частина медичних засобів може буди направлена у польові госпіталі на передовій.



Переглядів: 6394
Поширень: 0