Добігає краю перший місяць осені, а нам – не холодно. Принаймі, в душі. Зігрівають земляцькі доброта, щирість і паростки нового. Є таки Бог на світі і добрі люди, як сказала  мама одного з героїв огляду.

Володимир Гройсман. Прем’єр-міністр став автором соціальної сенсації тижня, оголосивши  про підвищення вдвічі мінімальної зарплати - до 3200 гривень з 1 січня 2017 року.

Гoлoвa уряду нaгoлoсив, щo прaця укрaїнських грoмaдян є недooціненa. У зв'язку з цим, «пoтрібнo ствoрити систему, зa якoї прaця укрaїнських грoмaдян рoзпoчне oтримувaти нaлежну зaрoбітну плaту». Прем’єр-міністр нaгaдaв, щo уряд нaпередoдні зaтвердив спoживчий кoшик, який у 2017 рoці дoрівнювaтиме 3200 грн. Тaким чинoм, вперше зa 25 рoків незaлежнoсті мінімaльнa зaрoбітнa плaтa грoмaдян дoрівнює реaльнoму, фaктичнoму і юридичнoму прoжиткoвoму мінімуму.

Фактично таким рішенням виводяться і зарплати з тіні, які виплачувались у конвертах, тоді  як офіційно платилась лише  мінімалка  в 1400 грн., і розпочинається реформа оплати праці в Україні.

Акіо Саката. Спеціаліста японської компанїї Nabtesco можна сміливо зараховувати до вінничан після днів, проведених на Вінницькому протезно-ортопедичному підприємстві, де він налаштовував перший в Україні протез ноги  з мікропроцесором   для 19-річного  Олександра Гудзя. Гранатометник батальйону «Київська Русь» втратив ногу три місяці тому в бою під Попасною.

Акіо Саката

Тепер хлопець зможе не лише ходити, а й бігати і присідати.

Вартість високотехнологічного протезу за 500 тисяч гривень оплатила держава.

-  Ми ні копійки не дали, - розповіла мама бійця Наталя Могилевич. – Люди самі казали, куди йти і що робити, які документи нести. Є Бог на світі і добрі люди.

ВІННИЧАНИ ТИЖНЯ які робили світ кращим і яскравішим*

До речі, Олександру сьогодні виповнюється  20 років. Хлопець сказав, що головний подарунок вже отримав: «Можу ходити. Тепер ще хочу навчитися танцювати».

Невідома меценатка. Жінка, яка побажала залишитися інкогніто, пожертвувала  50 тис грн на стерилізацію безпритульних тварин.

Невідома меценатка

Катя Христич та група волонтерів на ці кошти стерилізували біля 200 кішок і собак. На жаль, цієї суми замало для всіх безпритульних тварин в місті. Якщо можете долучитися до акції, телефонуйте Каті Христич (067) 424-90-34.

Катя Христич

Стерилізація безпритульних тварин

Сергій Моргунов. Міські голови зазвичай рідкісні гості у вузах своїх міст і майже не залучають їх до співпраці. Про вінницького голову цього не скажеш. При чергових відвідинах національного технічного університету  від подякував за розробку й впровадження україно-швейцарської системи SCADA по автоматичному керуванню параметрами теплоносія, який подається в будинки з котельні,  ознайомився з панелю управління для нових трамваїв WinWay, що наразі проходить  тестування  в лабораторії вишу, та домовився про тестування в міських закладах освіти  контролерів для замірів показників споживання енергоресурсів, виявлення поривів та витоків  з мереж тощо.

Сергій Моргунов

Віталій Беденко. Керівник зоодворику Центрального парку Вінниці виходив збитого автомобілем лелеку, який став тепер улюбленцем міської малечі. А відшукав і розповів історію Асі, що з'їдає за день півтора кілограми риби, Винница.info.

Віталій Беденко

Оксана Яцюк. Голова ГО «Подільський центр соціальних технологій» разом з колегами-активістками  Оксаною Романюк і Оксаною Пойдою здійснили дуже щемний арт-проект  «Жіночі голоси – жіночі долі». В рамках камерної вистави шість вінничанок прочитали історії  шістьох жінок-переселенок, які переїхали на мирну Вінниччину  з Донецька, Луганська та Криму.

Оксана Яцюк

Андрій Дручинський. Голова благодійного фонду «Подільська Громада» відправився на Схід з черговим гуманітарним вантажем для вінницьких воїнів. В 1-шу танкову бригаду доправлять і повнопривідний УАЗ 3303, придбаний на зібрані вінничанами кошти й обслужений техніками масложиру. Назад же заберуть переданий півтора року тому джип  Mitsubishi Pajero, який вже потребує ремонту.

Андрій Дручинський

Допомога нашим військовим з майдану Незалежності перед мерією відправляється майже щотижня. «Сьогодні повезли продукти, одяг та інші необхідні речі. Від нашого американського міста-побратима Бірмінгема саме прийшли медикаменти та медичне обладнання. Щойно оформим на митниці, теж відразу відправимо  на Схід» – сказав секретар міської ради Павло Яблонський.

 Павло Яблонський

Діана Мороз.  Волонтерка зініціювала флеш-моб в соцмережах  «Купи обід дитині з інтернату». А саме – дітям  з Староприлуцького інтернату, яких 5 листопада привезуть на екскурсію до Вінниці. Волонтерка хоче довести -  щоб  зробити щось хороше,  насправді не потрібно багато коштів.

Діана Мороз

Коллінс Нгаха. Капітан  вінницької "Ниви" став першим тренером-афроукраїнцем (і взагалі тренером-іноземцем) в історії команди. Щоправда,   35-річний камерунець обіймав цю посаду лише три дні, але прецедент створено.

Коллінс Нгаха

Сергій Краєвський. Очолюваний ним  комітет  по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради став організатором вже п'ятої  спартакіади серед людей з особливими фізичними можливостями «Здоровий духом!», яка проходила в  ТРЦ «МегаМолл».

Сергій Краєвський

«Мета заходу – не стільки визначити переможців, як дати можливість юнакам та дівчатам з інвалідністю долучитися до спорту та здорового способу життя. Можливо, після участі у спарткіаді хтось із них знайде себе в тому чи іншому виді спорту», - зазначив  Сергій Краєвський. 

спартакіада серед людей з особливими фізичними можливостями «Здоровий духом!»

Свiтлaнa Oгeр. Вінницька мaйстeр спoрту мiжнaрoднoгo клaсу стaлa чeмпioнкoю країни в стрiльбi з гвинтiвки, a тaкoж встановила при цьoму новий рeкoрд Укрaїни.

Свiтлaнa Oгeр

На цьому зичимо теплого насамперед нового тижня всім вінничанам! Шануйте здоровя, - вакцинуйтесь від грипу, тим більше мерія компенсує 50% вартості вакцини. Не відкладайте на потім добро і справжні Вчинки. Про допомогу армії на холодному передку теж не забуваємо.

Будьте здорові та зважені!

* (медіа- та соцмережевий зріз)



Переглядів: 4578
Поширень: 0