Будь-які зміни суспільства – конституційні, революційні,  еволюційні –  ніколи не змінюють індивідуальної моралі. Декларуватись на загал може що завгодно – від щирого «Героям слава!» до спекулятивного  «Не за це я стояв на майдані!». Але вибір завжди робиться кожним індивідуально.  Даремно вважати, що Порошенко чи Янукович зробили людей гіршими,  ніж вони були насправді. Не варто сподіватися, що  Майдан чи війна зроблять їх кращими. У кожного з нас є вибір, і що ми робитимемо – нестимемо добро чи сіятимемо #зраду  – залежить тільки від нас самих.

Сьогоднішні ВІННИЧАНИ цей вибір зробили.

Олександр Шемет. Найвідоміший вінницький (а тепер і український)  Дід Мороз  разом з  волонтерами "Мистецької сотні "Гайдамаки" та вінницькими бойовими волонтерами  відправився у поїздку по  дитячим будинкам  сірої зони АТО та бойовим частинам на передовій.

Олександр Шемет

Просто ВОЛОНТЕРИ. ВСІ. Кого вітали з Міжнародним днем волонтера у вінницькій мерії (як Олену Верлан, Ларису Полулях, Тетяну Хитру, Ольгу Черняк, Марію Чех, Володимира Бойка та Романа Мельниченка), і кого вітали та нагороджували в Києві.

ВОЛОНТЕРИ

До речі, відзначена знаком народної пошани «Волонтер України»  голова ГО «Вінницькі кулінарні бджілки» Таня Власюк (Хитра)  і в Київ їздила не пасажиром, а з вантажем мішків і печива для тамтешніх колег, і отриману у вінницькій міськраді премію теж витратила на смаколики хлопцям.

 ВОЛОНТЕРИ

Олена Єрмолаєва. Звичайна нібито вінничанка, але разом з подругами вирішили «просто так» допомогти вінницькому будинку дитини і – зібрали через соцмережі 35 тис грн., на які закупили ліки, одяг і продукти.  А частину коштів, яка залишилась, передали на допомогу двом онкохворим діткам.

Олена Єрмолаєва

Олена Єрмолаєва

Олена Семенова.  П’ятимісячний  Тарасик Семенов, на операцію якому збирали кошти сотні небайдужих вінничан, не встиг дочекатися другого шансу на життя і дивиться тепер на нас з неба. А його мама передає частинами зібрані для нього кошти – 50 тис., 100 тис., 30 тис… - іншим хворим дітям, які ще мають шанси прожити  довге і щасливе життя.

Олена Семенова

Оксана Павленко. Мама Хорта нарешті дочекалася сина додому – помити, відгодувати й ще раз заплакати, але вже на радощах. Таке щастя знають і заслуговують його певно тільки мами, які завжди чекають своїх дітей – з тюрем, воєн, далеких країн… Памятайте за своїх мам і які шрами залишає на їх серцях ваше життя.

Оксана Павленко

Юля Піменова. 18-річна дівчина із  Браїліва - інвалід з дитинства, не може  читати і писати. Проте мама виявила у неї талант до ліплення  прикрас з полімерної глини. І нині вони вже шукають приміщення для магазину,  щоб продавати роботи дітей-інвалідів з усієї України. 

Юля Піменова

Група програмістів Вінницького національного технічного університету, які  розробили  соціальну мережу  MYCO Network, де обмін інформацією та контактами  проводиться через наручні «розумні» браслети. Можливо, майбутні конкуренти Цукерберга.

«розумні» браслети

Андрій Мазур, Олена Сердюк  і Сергій Чайка. Вихованці СК  «Слава» вибороли чотири медалі   на Кубку Європи з кікбоксінгу за версією UFR.

Андрій Мазур, Олена Сердюк  і Сергій Чайка

Любов Басова. Вінницьку велосипедистку Національний  олімпійський  комітет визнав  найкращою спортсменкою листопада в Україні, а її  наставника Сергія Базіна - найкращим тренером.

На рахунку спортсменки два “срібла” у кейріні та індивідуальному спринті на етапі світового Кубка в Глазго, золото на  етапі в  Апелдорні та звання чемпіонки  Європи з велотреку.

Любов Басова

Вінницькі рятувальники (Головне управління ДСНС України у Вінницькій області).  Встигали рятувати як людей, так і  лебедів з льоду та ослабленого лелеку, що не полетів у вирій, залишившись біля своєї вбитої  пари.  А ще - влаштували екскурсію  в себе для 13-річного Володі Наконечного з Вапнярки, який бореться з хворобою в онкологічному  відділенні обласної дитячої лікарні й теж хоче стати  рятувальником: «Бо багато людей рятують мене від моєї хвороби. Я також, коли виросту, хочу рятувати людей».

Вінницькі рятувальники

Вінницькі рятувальники

 Вінницькі рятувальники

Сергій Моргунов.  Міський голова на тижні теж доклався до промоції міста, а саме – ділився досвідом  транспортної  «революції»  у Вінниці на Міжнародному конгресі мерів. Зокрема, що рoзвитoк грoмaдськoгo трaнспoрту стaв пріoритетoм для Вінниці, а зменшення  кількості  мaршруток збільшило  прoпускну мoжливість вінницьких дoріг.

Сергій Моргунов

А ще Сергій Моргунов власним прикладом заагітував містян за щеплення проти грипу, зробивши таке й собі.

Наталія ДолякВінницька письменниця   стала лауреатом Всеукраїнської літературної премії Василя Симоненка за роман «Загублений між війнами».

Наталія Доляк

Роман "Загублений між війнами"

Владислав Кузнєцов.  20-річний десантник, який втратив руку,   викидаючи ворожу  гранату з БТРу, нагороджений  орденом  «Народний Герой України» та чекає спортивного протезу, який допоможе займатися важкою атлетикою. Такий йому готує  один з найкращих протезистів у світі канадець Чад Нільсон. Нині ж Владислав повернувся інструктором в 95-ту бригаду.

Владислав Кузнєцов

«Після травмування, спочатку думав, що у моєму житті багато чого зміниться. Та життя продовжується. За допомогою біонічного протезу готую на кухні, працюю за ноутбуком. Поки я звичайний солдат. Але мрію бути офіцером. Хтось може подумати, що  з моєю інвалідністю незручно воювати. Можливо, на цей момент - так. Важкувато перезаряджати лівою. Але це тимчасово».

Катерина Костючик, Євгенія Дудник та Яна Присяжнюк. Вінничанки стали чемпіонами світу зі степу. Причому,  до чемпіонату дівчата готувались самостійно, без жодної підтримки.

 Катерина Костючик, Євгенія Дудник та Яна Присяжнюк

Колегія суддів апеляційного суду під головуванням Євгена Нагорняка. Розрубали Гордіїв, а точніше Хортів, вузол, який плівся вже два роки. Попри клопотання прокуратури  про збільшення терміну ув'язнення для Павленка (Хорта) до семи років, звільнили Хорта  з-під варти, відправивши справу на  новий судовий розгляд у Вінницькому міському суді. Що називається, і вовки ситі, і вівці цілі)

Колегія суддів апеляційного суду під головуванням Євгена Нагорняка

Катерина Лукашик. Вінницький дизайнер  знову зробила вагому заявку на місце в світі високого фешну.  Цього разу вона створила сукні для  "Міс Україна 2016" Олександри Кучеренко, яка  одягне їх на урочисті заходи під час конкурсу "Міс Світу 2016", який пройде у Вашингтоні 18 грудня. 

Катерина Лукашик

Марія Вітер. Бувша учасниця АТО після повернення додому  розмалювала стіни обласної дитячої лікарні казковими героями.

Марія Вітер

«Я вирішила в  життя цих діток внести щось яскраве. Ці всі казки ми узгоджували з маленькими дітками, які тут лежать. Вони самі говорили, що вони хотіли б тут бачити».

Олександр Нікітюк. Черговий проект вінницького арт-майстра -  центральна  міська  бібліотека  імені Бевза. З   Олександром   Марченко та Володимиром Ходаком  художник  прикрасив  стіни бібліотеки  панорамами романтичної Вінниці.

Олександр Нікітюк

 Олександр Нікітюк

Роман Царук. Студент вінницького медуніверситету з Коломиї  створив разом з активістами  Студентського Братства Вінниччини  всеукраїнський онлайн-сервіс Lapkam.com,  через який можна  знайти місцевий притулок для тварин і  вибрати собі домашнього улюбленця – кота чи собаку.

Студенти зазначають, що їх  проект є не комерційний, а винятково  благодійний.

Роман Царук

Олена Мостіпан і  Влад Шевченко. Студенти  аграрного і  технічного університетів в складі дуету  «Моя проВіннція» стали чемпіонами  54-го сезону КВН у Вінниці на призи міського голови. 

Олена Мостіпан і  Влад Шевченко

Олексій  Волков  і Анатолій  Кузнєцов. Вінницькі  капелани-волонтери доставили у зону АТО 17 тон допомоги. Це найбільший гуманітарний  вантаж, зібраний по церквах Вінниччини.

Олексій  Волков  і Анатолій  Кузнєцов

Дмитро Кривий та Роман Лановий. Студенти  Вінницького національного технічного університету  стали фіналістами Всеукраїнського конкурсу інноваційних проектів «Agro challenge – 2016». Вони представили на на конкурсі безпровідну клавіатуру-рукавичку, смарт- систему для сільського господарства та розумний плуг.

Дмитро Кривий та Роман Лановий

На цьому зичимо теплого  тижня всім вінничанам! Шануйте здоровя і не відкладайте на потім добро і справжні Вчинки. Про допомогу армії на холодному передку теж не забуваємо.

* (медіа- та соцмережевий зріз)



Переглядів: 4966
Поширень: 0