У 2016 році на перетині вулиць Київська-Зулінського було розширено проїзджу частину та влаштовано коло для кругового руху, виконано реконструкцію перехрестя вулиць Пирогова та Юності. Також з допомогою «острівців безпеки» було впорядковано рух транспорту на перетині вулиць Соборна, Магістратська та Князів Коріатовичів. Загалом в минулому році зроблено капітальний ремонт на п’яти перехрестях та виконано масштабну реконструкцію транспортної розв’язки на площі Гагаріна.

Оскільки у місті постійно збільшується кількість приватного автотранспорту, щороку триває робота над збільшенням пропускної здатності доріг та підвищення рівня безпеки автошляхів міста. В минулому році було зроблено реконструкцію перехрестя проспекту Юності та вул. Пирогова. ​Тут заасфальтовано майже 10 тис. квадратних метрів дорожнього полотна, встановлено нові бордюри. Також – облаштовано три острівці безпеки, розворотне коло, зовнішнє освітлення, велосипедні доріжки. Біля музею зроблено стоянку на 39 місця для зручності паркування відвідувачів на автівках та екскурсійних автобусах

перехрестя проспекту Юності та вул. Пирогова

перехрестя проспекту Юності та вул. Пирогова

Також у 2016 році капітально відремонтували перехрестя вулиць Сергія Зулінського та Київської. Тут розширено проїзджу частину, влаштовано острівці безпеки та організовано рух транспорту по колу. Ці заходи спрямовані на підвищення безпеки дорожнього руху та зниження швидкості транспорту при в’їзді машин у житлову забудову.

Під час ремонтних робіт на перехресті вул. Київської та вул. С.Зулінського

Крім того, в минулому році відремонтовано перехрестя вулиць Соборна, Магістратська (колишня Першотравнева) та Князів Коріатовичів з встановленням острівців безпеки. Їх облаштовували таким чином, щоб вони були доступними для людей з обмеженими фізичними можливостями та мам з дитячими візочками.

Перехрестя вул. Соборна, Магістратська та Князів Коріатовичів

Проводились роботи й на перетині вулиці Замостянської (колишня 50-річчя Перемоги) із проспектом Коцюбинського в межах проекту реконструкції перехрестя біля Будинку Офіцерів. Тут облаштовано острівці безпеки, біля трамвайної зупинки створено додаткову смугу руху для автотранспорту. Встановлено світлофор та дорожні знаки, тротуар вимощено плиткою.

Перехрестя вул. Замостянської та просп.Коцюбинського

Крім того, у 2016 році відремонтовано перехрестя вулиці Сабарівське шосе та мікрорайону «Академічний» та виконано масштабну реконструкцію перехрестя вулиць Соборна, Пирогова та Хмельницьке шосе, що на площі Гагаріна, Це найбільша транспортна розв’язка міста, через яку проходить 80% маршрутів пасажирських перевезень.

перехрестя вулиць Соборна, Пирогова та Хмельницьке шосе, що на площі Гагаріна



Переглядів: 3714
Поширень: 0