На цьому тижні усі вінничани зможуть ознайомитись з проектом Програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва. Це новий документ, в якому будуть передбачені заходи, спрямовані на підтримку бізнесу та допомогу в його розвитку. Сьогодні, 20 березня, проект обговорювали та вносили до нього пропозиції члени робочої групи. Після цього документ буде розміщено на офіційному сайті Вінницької міської ради для того, щоб вінничани могли ознайомитись із ним та запропонувати свої доповнення.

У мерії триває процес розробки муніципальної Програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва. До цієї роботи залучаються не лише спеціалісти виконавчих органів міської ради, а й самі підприємці та фахівці україно-канадського Проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС).

Перше засідання робочої групи, яка працює над розробкою нової муніципальної програми, відбулось 25 січня 2017 року.

Сьогодні, 20 березня, відбулось друге засідання робочі групи, під час якої спеціалісти Проекту ПРОМІС презентували результати свого аналізу щодо існуючої ситуації в бізнес-середовищі, продемонстрували результати опитування суб’єктів малого та середнього підприємництва міста щодо їх конкурентоспроможності, представили думку підприємців щодо пріоритетних напрямків діяльності для малого та середнього бізнесу, яку вдалось з’ясувати під час роботи у фокус-групах.

У місті стартує обговорення проекту Програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього бізнесу

«Ми ще ніколи за два місяці не робити такий величезний аналіз. Ми відклали всі справи, і всі займались тільки Вінницею, щоб проаналізувати ті данні, які отримали. Нам дуже хотілося б, щоб ця програма була відпрацьована як слід. На сьогоднішній день є канва цієї програми, і запропоновані заходи та проекти для її реалізації. Це не є кінцевим варіантом програми, це робочий документ, куди можна вносити зміни. Хочу сказати, що навіть після затвердження, до програми можна буде вносити зміни – ми використали проектний підхід, тобто все буде робитись у вигляді конкретних проектів», - розповів головний експерт з розвитку бізнесу Проекту ПРОМІС Валерій Кокоть.

У місті стартує обговорення проекту Програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього бізнесу

Під час засідання усі члени робочої групи мали можливість запропонувати зміни та доповнення в проект Програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва. Також проект вже доступний в мережі Інтернет на офіційному сайті міської ради для того, щоб усі бажаючі мали можливість ознайомитись та теж висловити свою думку і внести свої пропозиції в новий муніципальний програмний документ. Надсилати їх можна на електронну пошту [email protected] ​.

У місті стартує обговорення проекту Програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього бізнесу

«Для нас важливо, щоб якомога більше людей було залучено до розробки програми. Ми розуміємо, що у такому випадку вона буде більш дієвою та ефективною. Я переконаний, що вінницький бізнес є абсолютно конкурентоспроможний та самодостатній, але нам потрібно знайти точки дотику, завдяки яким ми зробимо успішним не лише наше підприємництво, а й місто в цілому», - зазначив директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Віталій Погосян.​



Переглядів: 2453
Поширень: 0