Тиждень тому ми розповідали про вінничанку, яка нещодавно відвідала Баку. Сьогодні пропонуємо вам познайомитися з двадцятирічним вінницьким блогером – Андрієм Бондарем. Напередодні Нового року він з колегами поїхав у Москву, щоб подивитися чим зараз живе столиця Росії. Основною ціллю поїздки було показати місто очима туриста без політики.

Чому ви вирішили поїхати у Москву?

- Ми вирушили, щоб відзняти спеціальний новорічний випуск блогу Ярослава Гули. Він досить успішно стартував з проектом «Украина без денег», тому вирішили зробити один випуск в сусідній країні. Хотіли поїхати в місто, в якому по-особливому готуються до Нового року, а в Москві атмосфері свята приділяють досить багато уваги.

Як готувались до подорожі?

- Для початку написали сценарій, якому потім слідували. Підготували техніку, яка на жаль, на морозі дуже швидко розряджалась. Також потрібно було домовитись за житло. На ці всі нюанси витратили немало часу.

Що було найскладнішим під час поїздки?

- Дорога досить складна, оскільки ми їхали близько 14 годин автобусом. Ще складніше було зорієнтуватися в мегаполісі, до якого ми не звикли. Також важко було слідувати запланованому маршруту, тому що потрібно було встигнути все відзняти. Ще ми на знімали дуже багато матеріалу, тому на монтаж витратили близько двох тижнів.

Москва без політики очима вінницького туриста

Скільки витратили грошей на людину?

- Формат проекту - це не витрачати грошей під час зйомок, тому ведучий не мав права щось собі купити, поїхати на автобусі чи метро. Один з підписників Ярослава презентував йому 1000 рублів (які він витратив на купівлю ялинки), а також дозволив пожити в квартирі друга. Також був підробіток: Ярик роздавав газети біля метро, заробив за 2 години 400 російських рублів. Всі заощадження він витратив на каток на Червоній площі. Наш редактор Олена Зажарська купила подарунки додому, а я забувся, хоча багатьом друзям пообіцяв щось привезти.

Що найбільше вразило у Москві?

- Я Москву бачив через об'єктив, тільки коли приїхав додому, тоді на мене нахлинули враження. Я в шоці від цін, яблука по 50 гривень, метро 20 гривень. Там все дорого, тому ми навіть їжу з України привезли: сало, цибулю, хліб.

Чи нe боялись ви їхати, оскільки зараз досить напружена ситуація в стосунках України з Росією?

- Ні, їхати не боялися... а чого боятися? Багато українців їхали з нами в автобусі на заробітки, чи до родичів. Це життя! Але коли опублікували відео з Москви, тоді почало литися багато критики і бруду. Думаю варто вкотре підмітити, що політику ми залишаємо в стороні, а показуємо лише власні враження і життя міста.

Детальніше про відвідини Москви можна побачити у відео Ярослава Гули. А ми наступного тижня продовжимо вас знайомити з вінничанами, які полюбляють відвідувати різні країни та ділитися своїми враженнями.  



Переглядів: 5810
Поширень: 0