Вінниччина у жалобі: 7 жовтня в останню путь проведуть курсантів Максима Хом’ячука та Романа Корчовського

Сьогодні, 6 жовтня, на Вінниччину доправили тіла наших земляків – курсантів Максима Хом’ячука та Романа Корчовського, які загинули в авіакатастрофі, що сталася ввечері 25 вересня у Харківській області.

7 жовтня у Крижопільському районі оголошено Днем жалоби.

Відповідне розпорядження вчора підписав голова райдержадміністрації Володимир Скалій з метою вшанування пам’яті трагічно загиблого в авіакатастрофі, що сталася 25 вересня 2020 року поблизу Чугуєва на Харківщині,  курсанта Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба родом з с. Крижополя Романа Корчовського. Церемонія поховання відбудеться завтра, 7 жовтня.

Відповідно до розпорядження голови Оратівської районної державної адміністрації від 05 жовтня 2020 року № 160,  06-07 жовтня оголошено Днями жалоби на території Оратівського району, де проживав Максим Хом’ячук. 7 жовтня у с.Новоживотів відбудеться церемонія прощання із загиблим земляком.

У Дні жалоби на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій буде приспущено Державний Прапор України.

Підприємствам, установам, організаціям району незалежно від форм власності у день жалоби рекомендовано обмежити використання музики та проведення розважальних заходів.

На борту літака, який зазнав катастрофи, було 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба та сім членів екіпажу. На місці трагедії загинули 25 осіб, курсант Віталій Вільховий помер у лікарні від отриманих ран. Ще один курсант – В'ячеслав Золочевський, вижив і був госпіталізований.

Президент України відзначив 27 військових медаллю «За військову службу Україні», 26 з них – посмертно. Відповідний указ № 421/2020 Глава держави підписав 6 жовтня.



Переглядів: 2881
Поширень: 0

Останні новини