У Вінниці привітали програмістів із професійним днем

У Вінницькій міській раді привітали чотирьох працівників ІТ-сфери із Днем програміста. Міський голова Сергій Моргунов вручив їм грамоти та  грошові премії.  Сергій Моргунов під час привітання зазначив, що ІТ-сфера є сама прогресивна галузь і без ІТ-технологій не можлива робота будь-якого підприємства в тому числі і Винницької міської ради. 

«Якщо брати Вінницьку міську раду, то всі ми є свідками того, що саме завдяки ІТ-сфері нам вдається налагодити надання адміністративних послуг різного плану. Ми збільшуємо кількість послуг в онлайн режимі, у нас запроваджуються нові мобільні додатки. Сьогодні в ІТ-галузі у Вінниці працює не менше 7000 людей на компанії з різних куточків світу. Тому ми маємо створювати належні умови праці. У 2015 році разом з норвезькими партнерами ми відкрили у Вінниці Центр інновацій та підприємництва – iHUB з метою стимулювання розвитку ІТ-технологій у місті. Сьогодні працюємо над створенням інноваційно-технологічного парку на базі одного із корпусів колишнього заводу "Кристал". Там ми хочемо охопити різні напрямки – починаючи з ІТ-школи для малечі закінчуючи створенням повноцінних робочих місць для створення різних ІТ-стартапів, для самовдосконалення себе і, відповідно, комунікації з усім світом»,  – сказав міський голова Сергій Моргунов. 

День програміста відзначають 256-го дня року. Свято неофіційно відзначається в Україні та інших країнах, включаючи Аргентину, Ізраїль, Бангладеш, Чилі, Бразилію, Мексику, Австрію, Німеччину, Канаду, Китай, Хорватію, Чехію, Францію, Індію, Бельгію, Австралію, Польщу, Румунію, Ірландію, Італію, Сербію, Словенію, Велику Британію та США. Вибір саме 256-го дня року пояснюється тим, що це число символічне, воно тісно пов'язане з комп'ютерами, але не асоціюється з конкретними особами чи кодами спеціальностей. Число 256 відповідає кількості чисел, які можна представити за допомогою одного 8-бітного байта, поширеній одиниці вимірювання обсягу даних. 



Переглядів: 1966
Поширень: 0

Останні новини