Уряд хоче повернути акцизний збір для всіх видів палива

Кабінет міністрів вніс до Верховної ради законопроєкт №7668 про скасування пільгового оподаткування на пальне.

У пояснювальній записці до документа йдеться про те, що в країні існує значний дефіцит коштів для фінансування дорожнього господарства.

"Внаслідок прийняття змін до Податкового кодексу України та Митного кодексу України (Закони "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо дії норм на період дії воєнного стану" та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану"), державний дорожній фонд практично позбавлений джерел формування, оскільки прогнозний обсяг надходження коштів із джерел, що залишились, становили близько 0,1% від обсягу, передбаченого затвердженим розписом державного бюджету", — йдеться в документі.

Таким чином уряд пропонує встановити на період до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, ставки акцизного податку на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан, ізобутан в розмірі 100 євро за 1000 літрів.

"Реалізація його положень дозволить, зокрема, збільшити надходження до Державного бюджету України акцизного податку щонайменше на 2 млрд гривень щомісячно виходячи з теперішніх темпів імпорту", — зазначають в документі.

В березні Верховна Рада обнулила акциз і знизила ПДВ на бензин, дизпаливо та скраплений газ. Верховна Рада ухвалила закон про додаткові податкові стимули для підтримки бізнесу під час війни. Документ передбачав нульову ставку акцизу на бензин, дизельне пальне та скраплений газ, а також зниження ПДВ з 20 до 7%.



Переглядів: 1307
Поширень: 0

Останні новини