Справа Пашковського: вінницького депутата від "Слуги народу" постановили привести до суду

Сьогодні Вищий Антикорупційний суд під час засідання постановив здійснити привід депутата Верховної Ради України, якого обвинувачують у декларуванні недостовірної інформації.

Пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури повідомляє, що судом було ухвалено доставити нардепа на засідання, яке відбудеться о 12:30 у четвер, дев’ятого березня.

Здійснити привід доручили детективам НАБУ. Вказана ухвала не підлягає оскарженню. 

Ім’я депутата не вказують, однак агенція Інтерфакс-Україна, посилаючись на власні джерела зазначає, що мова йде про «Слугу Народу» Максима Пашковського. 

Вказаний депутат тричі не з’являвся на судове засідання, при цьому причини неявки суд визнавав неповажними та зобов’язув його до сплати грошових стягнень.

Наприкінці січня було постановлено привести Пашковського до Вінницького міського суду для участі у засіданні із ВАКС у відеорежимі, або забезпечити його присутність за допомогою власних технічних засобів.

Нагадаємо, Максим Пашковський балотувався у народні депутати по мажоритарному виборчому округу №11 у місті Вінниця. 

Як зазначалося раніше, у грудні 2022 року НАБУ і САП повідомили йому про підозру у внесенні недостовірних даних до електронної декларації за 2020 рік. Він не вказав відомості щодо оренди нерухомості, вартість якої оцінюється у більше ніж 1,9 мільйона гривень. Його дії кваліфікували за частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України.
 


Теги: депутати

Переглядів: 977
Поширень: 0

Останні новини