Розслідування в Конгресі: до чого приведе Ілона Маска відмова підтримати ЗСУ в атаці на російський флот у Криму

Сенатор-демократ Елізабет Воррен висловила думку, що Конгрес США повинен провести розслідування щодо діяльності компанії SpaceX після того, як її гендиректор, Ілон Маск, відмовив українським військам у використанні мережі Starlink у Криму для можливого впливу на російський військовий флот. Таку інформацію надав видання Bloomberg, - повідомляє редакція forbes.

«Конгрес має розслідувати, що тут сталося, і чи є у нас адекватні інструменти, щоб гарантувати, що зовнішня політика проводиться урядом, а не одним мільярдером», – сказала вона на засіданні сенату.

Елізабет Воррен закликала Пентагон переглянути контракти з компанією SpaceX, цю ініціативу підтримав голова Комітету, сенатор-демократ Джек Рід, який також висловив своє занепокоєння з цього питання. За словами Ріда, зазвичай уряди контролюють супутники, і рішення щодо їхнього використання приймають президенти.

13 вересня відомо, що Ілон Маск разом з іншими керівниками великих технологічних компаній візьмуть участь у закритих слуханнях у сенаті, повідомило агентство.

У 2022 році за інформацією, опублікованою раніше на CNN та посиланням на нову біографію Ілона Маска, стверджується, що Маск завадив українським військовим атакувати російський флот за допомогою підводних дронів. Згідно з біографією, коли українські безпілотники з вибухівкою наблизилися до російських кораблів, вони втратили зв'язок і були викинуті на берег, не завдавши шкоди. Ілон Маск вибрав такий курс дій з побоюванням, що Росія може відповісти ядерним ударом, і ці обговорення виникли після розмови з "високопоставленими російськими чиновниками". Біограф також описує "екзистенційний страх" Маска від розв'язання ще більш масштабної війни.

Ілон Маск спростував цю інформацію, наголошуючи, що компанія SpaceX не деактивувала супутниковий зв'язок Starlink у відповіді на цей конкретний випадок, оскільки окуповані Росією території не були активовані. Він також підтвердив, що отримав запит від України щодо цього, але відмовився виконати його.



Переглядів: 504
Поширень: 0

Останні новини