Продовжуючи дарувати радість: Міжрегіональний гуманітарний штаб організував кіно день для дітей

Незважаючи на завершення літа, група Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу продовжує організовувати різноманітні заходи для дітей. Сьогодні, 15 вересня, понад 80 маленьких учасників відвідали кінотеатр Cinema City. Перегляд анімаційного фільму став одинадцятим заходом в рамках акції "Діти мають право на щасливе дитинство".

Депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, Дмитро Мира, зауважив, що існує попит на такі заходи.

"Попри повномасштабну війну маємо забезпечити діток щасливими спогадами. Війна відбирає дитинство у найменших, тож важливо дарувати їм якомога більше позитивних емоцій та спогадів. Тому сьогодні зібрали і малюків у супроводі батьків, і вже дорослих діток - від 7 до 14 років, які в колі однолітків переглянули мультфільм “Мармадюк”, – розповів Дмитро Мира.

Інша представниця Вінницької міської ради та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, Тетяна Савельєва, поділилася інформацією, що на сьогоднішньому заході зібралися багато дітей разом із батьками або опікунами.

Серед учасників:

діти захисників чи захисниць України;

діти з числа внутрішньо переміщених осіб;

діти з багатодітних сімей;

діти-сироти/напівсироти.

За словами пані Зінаїди, матері п'ятирічної Ані, вони разом з донькою вирішили взяти участь у перегляді мультфільму, навіть не зважаючи на те, що живуть далеко від кінотеатру.

“Такий захід — це можливість відпочити й відволіктися, отримати психологічне розвантаження, а оскільки донечка обожнює тваринок, а вони у мультфільму головні герої, то ми без вагань вирішили взяти участь”, – розповіла переселенка з Маріуполя Зінаїда.

Аня додала, що саме цей мультфільм вона хотіла побачити, і сьогодні її бажання здійснилися.

За підсумками попередніх заходів, які проводилися в рамках акції, участь взяли понад 1500 дітей разом із батьками або супроводжуючими особами. Представники команди Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу підкреслюють, що подібні заходи будуть продовжуватися й надалі.

“Дітям необхідно дарувати емоції та нові враження. Тому ми не зупиняємось і в планах на наступний тиждень, якщо дозволятимуть погодні умови, організувати катання на катамаранах”, – додала Тетяна Савельєва.



Переглядів: 493
Поширень: 0

Останні новини