У Львові відбувся X Всеукраїнський Форум місцевого самоврядування: що обговорювалось

У Львові, 29 листопада, відбувся X Всеукраїнський Форум місцевого самоврядування, на якому зібралися представники громад з усієї України та міжнародних організацій. Головною темою обговорення стали інструменти для підсилення спроможності органів місцевого самоврядування та нові тенденції у розвитку українських громад. Максим Мартьянов, директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради, представив досвід створення сприятливих умов для життя в громаді, а також розвиток інфраструктури та технологій за концепцією інтегрованого розвитку.

За його славами, Концепція інтегрованого розвитку м. Вінниці 2030 надає великого стратегічного значення в перспективі для міста. Цей документ був розроблений спільно Вінницькою міською радою та за підтримки німецької урядової компанії “Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH” у рамках проектів "Інтегрований розвиток міст в Україні" та "Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ". Максим Мартьянов розповів про те, як Вінницька громада втілює принципи інтегрованого розвитку та забезпечує взаємодію між владою, громадськістю та бізнесом для забезпечення виживання та розвитку в умовах воєнного стану.

“Концепція передбачає низку заходів, які мають на меті покращити умови життя в громаді – це доступна інфраструктура, де в пріоритеті пішоходи та велосипедисти, це також інвестиційна привабливість для бізнесу та розвитку інноваційних технологій, соціальна відповідальність, збереження довкілля та підтримка міжнародних зв’язків тощо. Ми вдячні нашим партнерам, які допомагали розробляти документацію, за співпрацю. Чимало проєктів ми зуміли успішно реалізувати разом і переконані, що цьому сприяє саме стратегічне бачення та розуміння, як має розвиватися територія”, – сказав Максим Мартьянов.

Під час панельних обговорень було акцентовано увагу на питаннях міжмуніципального співробітництва та агломерації в Україні, залучення громадськості до місцевого розвитку і шляхи забезпечення економічного зростання на місцевому рівні. Також було обговорено співпрацю між містами та бізнесом, використовуючи при цьому приклади муніципальних практик.



Переглядів: 491
Поширень: 0

Останні новини