Більше книг: Вінницька міська бібліотека імені Бевза здобула перемогу в проєкті «Книжкові гранти»

Вінницька міська бібліотека ім. І. Бевза перемогла у третьому турі проєкту «Книжкові гранти» і отримала сучасні українські книги на суму 30 000 грн. Основна мета цієї міжнародної ініціативи – надати благодійну допомогу у вигляді літератури для найактивніших бібліотек України.

Організаторами проєкту «Книжкові гранти» є Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів у партнерстві з Благодійним фондом «Бібліотечна Країна» та Благодійним фондом громади Харкова «Толока» за фінансової підтримки письменників і книготорговців Helping Ukrainian Books and Booksellers (Каролін Форче, Мітчелл Каплан, Крістофер Меррілл, Аскольд Мельничук і Джейн Анру) та Біржової спілки німецьких видавців.

«Попри велику конкуренцію нашу бібліотеку було відібрано як одну із переможців на отримання книжкового гранту, еквівалентного сумі 30 тисяч гривень», – каже Олеся Шевчук, заступниця директора з організаційно-методичної та інформаційно-бібліографічної роботи ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система».

Вона зазначила, що сьогодні такі ініціативи є вкрай важливими для українських книгозбірень, адже завдяки міжнародним партнерам та наданим коштам не лише бібліотеки отримали книжки, а й видавців та постачальників фінансово підтримали в умовах, коли наша держава бореться з агресією росії.

Отож, за результатами конкурсу були відібрані 38 публічних бібліотек України з 975 поданих заяв, які отримали книжки українських видавців 2021–2023 років видання.

«Ми одержали літературу різних жанрів. Усі вони мають оригінальну наліпку, на якій зазначено, що книги отримано за фінансової підтримки американських та німецьких благодійників. Після технічної обробки видань запрошуємо користувачів нашої бібліотеки насолодитися літературними новинками. Щиро дякуємо організаторам за чудові книги й за можливість поповнити фонди сучасними виданнями у непростий для країни час!» – підкреслила Олеся Шевчук.

Джерело: ВМР



Переглядів: 313
Поширень: 0

Останні новини