У Вінницькому терцентрі відбувся захід до Дня поезії

Сьогодні, 21 березня, у Всесвітній день поезії у Вінницькому терцентрі відбувся тематичний захід, де підопічні знайомилися із творчістю вінницької поетеси Олександри Бурбело, а наостанок заходу продекламували її вірші.

Учасниками події були члени гуртка української мови, який працює на базі Терцентру. Його керівницею є Ганна Плотицька.

«На заняттях гуртка української мови ми не тільки зупиняємося на мовознавчих питаннях, граматиці та правильній вимові. Ми також читаємо вірші, знайомимося з фольклором. Сьогодні, з нагоди Всесвітнього дня поезії, заняття вирішили присвятити творчості юної вінницької поетеси Олександри Бурбело, яка, на жаль, дуже рано відійшла у засвіти від генетичної хвороби. Це була унікальна дитина, яка писала вірші, романи, казки, а також малювала картини. Вона – лауреатка багатьох українських та міжнародних премій, учасниця конкурсів. Маємо знати і пам’ятати талановитих земляків», – говорить Ганна Плотицька.

На заході учасники дізналися основні віхи біографії та творчості Олександри Бурбело. Дівчина народилась у Вінниці в родині викладачів-науковців, навчалася у школі №26. За свої 15 років життя Олександра стала авторкою кількох книг поезії і прози. За життя поетеси вийшло друком чотири книги, решта – посмертні видання. Посмертно дівчину також прийняли до Національної Спілки письменників України. На честь Олександри Бурбело у Вінниці названа одна з вулиць.

Згодом учасники та учасниці заходу продекламували вірші Олександри Бурбело та поділилися своїми враженнями від творчості землячки.

Варто зазначити, що у Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування діють різні гуртки та факультети для людей літнього віку. Щоб записатися, телефонуйте за номером 67-05-90 або приходьте за адресою вул. Соборна, 50. 

Джерело: ВМР



Переглядів: 335
Поширень: 0

Останні новини