Вінниччина продемонструвала якісний прорив у подоланні туберкульозу

Протягом останніх років на Вінниччині продемонстрували якісний прорив у подоланні туберкульозу. Показник ефективності лікування хворих зріс із 16,5 відсотка у 2014 році до 52 відсотків на кінець 2018. 

Таких високих показників вдалося досягти завдяки запровадженню європейських умов і методик лікування у новому відділенні, створеному в обласному спеціалізованому медичному об’єднанні «Фтизіатрія».

Завідувач відділу координації програм лікування туберкульозу Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України Яна Терлєєва, яка взяла участь у відкритті лікувального підрозділу, назвала його кращим на нинішній час порівняно з аналогічними установами в інших регіонах держави. За її словами, Мінохорони здоров’я рекомендуватиме очільникам закладів фтизіатрії ознайомитися з тим, як налагоджено процес лікування резистентного туберкульозу у Вінниці. 

За словами голови Вінницької обласної ради Анатолія Олійника, для вирішення проблеми залучили кошти державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. Загальна вартість робіт зі створення нового відділення, які були виконані в рамках загальнодержавної та обласної програм протидії захворюванню на туберкульоз, становить 13,2 мільйона гривень.



Переглядів: 2148
Поширень: 0

Останні новини