З Київського мосту вкрали скульптуру кота

​Цієї ночі з огородження на Київському мосту зловмисники викрали фігурку кота. Правоохоронці уже здійснюють слідчі дії за наданими Ситуаційним центром відеоматеріалами. Вінницька міська рада оголосила винагороду у 5 тис. грн за допомогу  у виявленні та затриманні крадіїв.

Бронзові фігурки тварин і птахів на перилах огородження Київського мосту встановили напередодні Дня святого Миколая, 18 грудня 2018 року.  Вінничани схвально відреагували на таку міську родзинку, і три місяці такі цікаві елементи міського простору радували око містян та гостей Вінниці.

Два тижні тому відбувся перший акт вандалізму. Невідомі пошкодили одну з восьми бронзових фігурок – гусака, якому зігнули лапу. Ймовірно, його хотіли відірвати від перил. Скульптуру відновили і днями повернули на місце. 

«На превеликий жаль, в ніч з 1 та 2 квітня трапився другий випадок вандалізму, і це дуже тривожний сигнал. Адже в своїй переважній більшості вінничани цінують та бережуть елементи благоустрою, які їх оточують на вулицях міста. Тому наша Вінниця швидко змінюється й розквітає. І дуже прикро, що наша громада все ще не може позбутись таких вкрай неприємних випадків, які знецінюють цю роботу і всі наші спільні досягнення. Я переконаний, що вінничани засуджують вандалів. Бо усі ми прагнемо жити у чистому, комфортному, розвиненому європейському місті», - каже директор департаменту капітального будівництва міської ради Ігор Кравець.

Камери Ситуаційного центру зафіксували ймовірних зловмисників, і ці відеоматеріали наразі передані правоохоронним органам, які здійснюють слідчі дії.   

Ігор Кравець додає, що Вінницька міська рада просить свідків викрадення фігури допомогти у виявленні та затриманні вандалів. За таку інформацію оголошено винагороду в розмірі 5 000 грн.  




Переглядів: 3872
Поширень: 0

Останні новини