Минулого року з бюджету міста було виділено понад 71 млн грн на реалізацію програми з соціальної політики

Сьогодні, 27 лютого, під час засідання виконавчого комітету директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова прозвітувала про хід виконання комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики Вінницької міської об’єднаної територіальної громади на 2015-2020 роки» за минулий рік.  

Протягом року департамент соціально політики активно працював над реалізацією даної програми.  Працівники створювали прозору, доступну та надійну систему надання адресної допомоги і підтримки вінничан з невисоким рівнем доходів. Також займалися упорядкування системи надання муніципальних пільг, допомог, компенсацій. 

«Для фінансування заходів по виконанню Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики Вінницької міської об’єднаної територіальної громади на 2015-2020 роки» у 2019 році з бюджету Вінницької міської об’єднаної територіальної громади спрямовано 71,3 млн грн. З них на фінансування заходів по виконанню розділу «Надання муніципальних пільг, допомог та компенсацій жителям Вінницької міської об’єднаної територіальної громади» спрямовано 53,0 млн грн. Минулого року матеріальна грошова допомога надана 4 837 жителям  на загальну суму 13,8 млн грн, що на 42,3 % більше, ніж у 2018 році. Середній розмір такої допомоги склав – 2 851,00 грн, що на 27,8 % більше порівняно з 2018 роком», - розповіла директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова

Міський голова Сергій Моргунов під час засідання виконавчого комітету зазначив, що у бюджеті територіальної громади на цей рік на соціальний захист вінничан було виділено на 19% більше коштів, ніж минулого року. Однією з причин такого зростання є згортання деяких державних програм. 

«Ми збільшили фінансування галузі на 19 %  за рахунок власних і закріплених доходів. В цілому на підтримку людей, які потребують відповідної допомоги, та на компенсацію за перевезення пільгових категорій вінничан з міського бюджету було направлено близько 152 млн грн», - зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Валентина Войткова розповіла, що минулого року 12 військовослужбовців, які отримали травму, поранення, контузію, каліцтво під час участі в АТО та/або ООС отримали матеріальну допомогу на загальну суму 367,2 тис грн. Двом військовим було  придбано легкові автомобілі.  Загалом СК «Місто» було застраховано 60 військовослужбовців

«Продовжувалася робота щодо надання муніципальної пільги демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь в АТО та/або ООС, на платні медичні стоматологічні послуги із ортопедичної стоматологічної допомоги. Такі пільги отримали  40 демобілізованих військовослужбовців на загальну суму 458,160 тис грн. Крім того, надавалася щомісячна матеріальна грошова допомога 23 дітям віком від 6-ти до 18-ти років (включно), один з батьків яких загинув в ході проведення АТО та/або ООС під час захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, на проїзд в міському електротранспорті та автомобільному транспорті загального користування на суму 44,200 тис. грн», – додала Валентина Войткова

Також департамент соціальної політики надавав допомогу вдовам ліквідаторів чорнобильської катастрофи. Так, у минулому році дев’ятьом таким жінкам зробили безкоштовний ремонт їх помешкань. На це з бюджету Вінницької міської територіальної громади  витратили 444,347 тис. грн.  Ще 400 тис. грн було спрямовано на забезпечення безкоштовними ліками громадяни, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи. 

Територіальний центр соціального обслуговування Вінниці провів ряд заходів для вінничан пенсійного віку. Для них діють факультети та гуртки «Університету третього віку»: комп’ютерної грамотності, іноземної мови, правової грамотності, духовного розвитку, психології, здорового способу життя, рукоділля, української мови, краєзнавства, фотогурток, кіногурток, покер, музичний гурток, гурток та «Творча майстерня». Минулого року у Вінниці вперше було проведено конкурс краси, таланту та чарівності серед жінок «Пані 60+». А згодом – конкурс мужності, сили духу та інтелекту серед чоловіків «Або Пан, або пропав» . 

«Окрім різноманітних заходів для людей пенсійного віку в рамках конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» переможцем став проект Територіального центру «Активне дозвілля» вартістю 117,5 тис. грн, який успішно реалізований. Завдяки проекту розширено перелік занять у територіальному центрі – додались заняття з скандинавської ходьби, навчання слухачів техніці створення малюнку на воді «Ебру» та малюнку з піску «Пісочної анімації», - прозвітувала Валентина Войткова.  

З 1 липня розпочала діяти мобільна бригада соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. 

«З моменту створення мобільної бригади надійшло 165 звернень щодо випадків вчинення домашнього насильства. Направлено 9 осіб до місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги, 4 сім’ї – у притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Взято під супровід 13 сімей», - зазначила Валентина Войткова

Як розповіла директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова, реалізація заходів комплексної програми у 2019 році надала змогу знизити соціальну напругу в громаді, посилити адресну допомоги жителям територіальної громади, які реально її потребують, створити умови для активізації життя вінничан похилого віку. 




Переглядів: 2840
Поширень: 0

Останні новини