З наступного тижня у Вінниці частково відновлять роботу ресторани, кафе та Прозорі офіси

8 травня у Вінниці відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів №343  було прийнято ряд рішень, які дещо пом’якшують карантин. Тож, з 11 травня у місті частково знімуть обмеження на роботу Прозорих офісів. Буде відновлено роботу кафе та ресторанів за умови дотримання ними усіх необхідних умов. 

Під час комісії йшлось про заходи по ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації, пов’язаної з епідемічним спалахом особливо небезпечної інфекційної хвороби, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2. 

Рішенням комісії з 11 травня (за умови виконання протиепідемічних заходів, затверджених  Головним державним санітарним лікарем України) дозволено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон. Також можна  відвідувати спортивні та дитячі майданчики

Дозволено роботу закладів торговельного (виключно магазинів, зокрема магазинів, що розташовані у торговельно-розважальних та торговельно-сервісних  центрах) і побутового обслуговування населення за умови забезпечення всіх санітарних та протиепідемічних заходів. Зокрема, персонал та відвідувачі повинні носити засоби захисту обличчя, очей, рук. А у приміщенні має бути не більше одного відвідувача на 10 м2 торговельної площі.

Також з 11 травня дозволено діяльність закладів з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках просто неба за умови забезпечення дотримання відстані не менше 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більше двох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років). Діяльності з надання зазначених послуг із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос за умови, що суб’єкт господарювання, який проводить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», та за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (зокрема захист обличчя, очей, рук) і перебування відвідувачів, крім часу приймання їжі, у засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторах або захисних масках, у тому числі виготовлених самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Рішенням дозволено діяльність музеїв, музеїв просто неба та історико-культурних заповідників. Безпосередній прийом відвідувачів має проводитись за умови забезпечення персоналу і відвідувачів засобами захисту.

Також дозволено проведення у театрах, концертних організаціях, художніх (мистецьких) колективах за рішенням органів управління репетицій, тренувань та інших заходів, які не передбачають одночасного зібрання великої кількості осіб (до 50 осіб). Також серед умов, такі заходи мають проводитись без глядачів, з забезпечення учасників засобами індивідуального захисту а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів. 

Крім того, у рішенні йдеться про дозвіл на діяльність адвокатів, нотаріусів, аудиторів та психологів, надання стоматологічної допомоги.

Згідно з рішенням, з 12 травня буде відновлено роботу центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) за рядом умов. Консультації громадянам надаватимуть виключно у телефонному режимі. Прийом відвідувачів здійснюватиметься тільки за попереднім записом у телефонному режимі або онлайн. Повинні проводитись заходи із дезінфекції приміщень не менш, ніж 3 рази в день. Прийом відвідувачів має здійснюватися з урахуванням наступних правил: біля одного працівника, який перебуває на прийомі, одночасно може знаходитись не більше 1 відвідувача; працівники та відвідувачі повинні дотримуватись дистанції не менш ніж 1,5 м., бути у засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторах або захисних масках, у тому числі виготовлених самостійно, пройти температурний скринінг на вході до адмінбудівлі; в зоні очікування (холах адмінбудівель) одночасно не може перебувати більше 15 осіб. 



Переглядів: 4539
Поширень: 1

Останні новини