«Вінничани важливі»: підприємці вже оформили компенсацію за 22 новостворених робочих місць

Криза, викликана епідемією коронавірусу, зачепила усі сектори економіки без винятку.  В результаті бюджет Вінницької ОТГ за 8 місяців не доотримає 229,3 млн грн.  Найсуттєвіші втрати по податку з доходів фізичних осіб  – 168 млн грн, по платі за землю – 27,8 млн грн та  єдиному податку – 15 млн грн. Незважаючи на усі виклики, міський голова Сергій  Моргунов зазначив, що діалог із бізнесом налагоджений, а для мінімізації негативних наслідків спільно з підприємцями напрацьовували заходи антикризової програми «Вінничани важливі». 

Цього року у зв’язку із карантинними заходами у місті знизився майже на половину і туристичний збір. Адже щороку до Вінниці приїжджає чимало туристів на Дні Європи, різні фестивалі тощо. 

Очільник міста зазначив, що в напрямку індустрії гостинності, провели декілька онлайн-конференцій, засідання Туристичної ради. У травні дозволили роботу готелів та закладів харчування з дотриманням заходів безпеки.  Понад 90% кафе та ресторанів відновили свою роботу в повному обсязі і навіть є тенденція до відкриття нових гастрозакладів. Разом зі Спілкою підприємців «Стіна» і канадським проектом ПРОМІС розпочали роботу по проекту «Вінницький стандарт гостинності».

«У серпні ми прогнозуємо більш позитивну динаміку щодо наповнення бюджету. Проте, це не дасть можливості вирівняти ситуацію в повному обсязі.  Серйозний виклик – збереження робочих місць у місті Вінниці. Має бути відповідна державна програма зі стимулювання бізнесу. Якщо говорити про офіційну статистику, лише по першому кварталу – середньооблікова чисельність працівників зменшилась на  1 745 осіб. Розуміємо, що ця цифра не повністю відображає ситуацію на ринку праці. Разом із тим, хочу зазначу, що  за п’ять місяців створено 1 765 нових робочих місць. Очікується, що  з послабленням карантину зайнятість вінничан буде зростати. Для стимулювання цього один із антикризових заходів по програмі «Вінничани важливі» – це підтримка підприємців, які створюють робочі місця. На сьогодні бізнес подав заявки на компенсацію за 22 нових працівників. Тож, закликаю підприємців долучатися до цієї програми і отримати компенсацію», - зазначив міський голова Сергій Моргунов




Переглядів: 2574
Поширень: 0

Останні новини