Більше 1 тонни фільсифікованого алкоголю виявили правоохоронці на Вінниччині

На Вінниччині поліцейські вилучили з незаконного обігу понад 1 тонну фальсифікованого алкоголю. Двоє фігурантів, мешканців Гайсинського району за місцем проживання зберігали алкогольні напої невідомого походження та спирт з метою подальшого збуту.

Як повідомляють у Національній поліції, 16 червня за результатами обшуків поліцейські вилучили у них понад тонну фальсифікату. За незаконне зберігання підакцизного товару чоловікам загрожує відповідальність. Правоохоронці зазначають, що у рамках реалізації операції «Акциз» провели санкціоновані обшуки в селі Северинівка. В нежитловому приміщені 50-річного зловмисника вилучили 289 тетрапаків з «елітним» алкоголем та дві каністри зі спиртом. В іншого, 49-річного правопорушника, правоохоронці вилучили 85 пляшок різної ємності та 11 каністр зі спиртовим розчином.

Вилучена продукція направлена на експертизу.  Вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру. Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Дії правопорушників слідчі кваліфікували за ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. 

Санкція статті передбачає покарання - штраф від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Фото: Нацполіція Вінниччини


Теги: кримінал

Переглядів: 1242
Поширень: 0

Останні новини