Німеччина виділила гранти українському малому і середньому бізнесу

Німецький уряд виділив 5,6 млн євро на підтримку українських малих і середніх переробних підприємств у рамках грантового проєкту "Доступ до фінансування та підтримання стійкості ММСП в Україні - Фаза ІІ".

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що це друга фаза грантового проєкту.

До програми можуть долучитися малі та середні підприємства, які: 

мають до 250 працівників та річний дохід до 10 млн євро; планують реалізацію інвестиційних проєктів; мають позитивну кредитну історію; не мають заборгованості перед бюджетом України; не отримували міжнародну технічну допомогу, починаючи з 01.02.2022.

"Підприємці зможуть отримати фінансову підтримку у розмірі до 30 тис євро у гривневому еквіваленті для реалізації своїх інвестиційних планів через п’ять фінансових установ-партнерів: Ощадбанк, Банк Львів, Кредобанк, Укргазбанк та кредитну спілку "Анісія". Кошти гранту будуть спрямовані на часткову компенсацію інвестиційних витрат у розмірі до 30%", - йдеться у повідомленні.

"Грантовий проєкт від уряду Німеччини розширить пропозицію грантових ресурсів для ММСП, а також доповнить урядову програму єРобота, яка також пропонує гранти для переробних підприємств України. В умовах війни гранти для малого бізнесу є найбільш дієвим інструментом розвитку переробних підприємств, особливо, в деокупованих регіонах України", - зазначила заступниця мінстра економіки Тетяна Бережна.



Переглядів: 475
Поширень: 0

Останні новини