На Вінниччині позапланово перевірять усі "фаст-фуди"

Станом на 6 серпня у столиці шаурмою отруїлися вже 93 людини. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі Києва. Після масового отруєння шаурмою Державній службі з питань безпеки харчових продуктів дали «зелени світло» на перевірки точок продажу вуличної їжі по всій Україні.

Як розповів NaПарижі начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук, на Вінниччині рейд планують розпочати вже до кінця тижня.

«Задля  попередження випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію сьогодні отримали від головного інспектора країни доручення, тобто дозвіл проводити моніторинг всіх торгових точок продажу вуличної їжі. Раніше ми мали право здійснювати перевірки тих об’єктів, які є в плані на рік, на 2018 рік ятків з фаст-фудами у ньому не було. Перевірки плануємо розпочати з середи або четверга не лише у місті Вінниця, а й по всій області. Механізм, як саме будуть здійснюватися рейди та у якому складі, поки що напрацьовується, щоб не було суперечностей із законом»,  - прокоментував Григорій Сидорук.

За словами посадовця, перевірятимуть не лише точки з продажу вуличної їжі. Які ще заклади підпадають під моніторинг, буде повідомлено згодом.

Раніше NaПарижі повідомляв, що у Вінниці не зафіксовано жодного випадку отруєння шаурмою.Принаймні, на офіційному сайті місцевого ГУ Держспоживслужби розміщено лише «профілактично-повчальний» матеріал із застереженням щодо шаурми.



Переглядів: 2629
Поширень: 1

Останні новини