Вінницькі рятувальники поповнили банк крові та її компонентів

Щомиті в Україні у людей будь-якого віку виникає потреба в переливанні крові за життєвими показниками. Хоча потреба в крові є загальною, доступ до неї тих, хто її потребує, на жаль, загальним не є. Лікарі констатують, особливо гостро брак крові відчувається в період відпусток.

Саме тому 22 серпня рятувальники Головного управління ДСНС України у Вінницькій області долучилися до ініційованої благодійної акції «Твоя кров рятівна!». На Вінниччині акція триватиме два дні поспіль.

Поповнити банк крові та стати донором для вінницьких бійців Служби порятунку вже звична справа. З обласною станцією переливання крові управління співпрацює майже 10 років. За один день особовий склад вінницького гарнізону здав майже 14 літрів крові.

Серед рятувальників-благочинників донорів з-поміж жінок є своєрідні рекордсмени. Серед таких капітани служби цивільного захисту Людмила Гикавчук та Анна Стародуб, дівчата донорами стають вже 5-й та 8-й раз.

Кажуть, що донорство крові є своєрідною акцією солідарності. У ній прості людські цінності – співчуття та доброта, адже здаючи кров кожна людина дає шанс на життя тому, хто його потребує.



Переглядів: 2831
Поширень: 0

Останні новини