В оздоровчому таборі для дітей влаштували "Марафон професій"

Літні канули у розпалі. Діти відпочивають у літніх дитячих таборах. Час шкільного перепочинку фахівці з профорієнтації Вінницького міського центру зайнятості наповнюють змістовними та цікавими інтерактивними заходами.

Зокрема, 23 липня 2019 року у літньому оздоровчому дитячому таборі «КОЛОС» вкотре відбувся інтерактивний профорієнтаційний захід «МАРАФОН ПРОФЕСІЙ». У заході взяли участь 250 дітей віком від 7 до 16 років, які проживають у Вінницькій області.

Фахівці міського центру зайнятості запросили роботодавців міста і організували в ігровій формі «живе» знайомство дітлахів з цікавими професіями, щоб зорієнтувати школярів до свідомого і виваженого вибору свого майбутнього.

Запрошені вісім роботодавців міста майстерно презентували популярні нині професії:

Військова частина 3008 Національної гвардії України продемонстрували професію військовослужбовця; ВД ПАТ «Укрпошта» - листоношу та оператора поштового зв’язку; Муніципальний притулок для тварин, підрозділ комунального підприємства «Вінницязеленбуд»  - лікаря ветеринарної медицини, ловця бездоглядних тварин; ПВТП фірма «Добробут ВЧ» - перукаря і манікюрника; 1-й Державний пожежно-рятувальний загін ГУ ДСНС України у Вінницькій області – пожежника, рятувальника; Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Поділля» - перекладача жестової мови; Вінницька станція екстреної медичної допомоги - фельдшер медицини невідкладних станів; Вінницький апеляційний адміністративний суд презентував професії секретаря суду, судді, судового розпорядника; Вінницька обласна організація Товариства Червоного Хреста України навчала навикам надання першої невідкладної допомоги.

Що є така цікава і корисна професія «фахівець з профорієнтації» діти дізналися на локації Вінницького міського центру зайнятості.

Молодь активно взяла участь у захопливому квесті, під час якого приміряли на себе бронежилети та пожежні каски, розглядали унікальні поштові марки, засоби лікування тваринок та їх вилову, дізнавалися, як влаштована карета швидкої допомоги та пожежний автомобіль, навчалися робити зачіски, ознайомилися із специфікою роботи суду, навчилися елементам жестової мови.

Щирі емоції, посмішки та позитив! У марафоні професій не було переможених, адже всі команди отримали подарунки та яскраві враження від знайомства зі світом професій.



Переглядів: 3420
Поширень: 0

Останні новини